Rămâi conectat

Sport

CS Universitatea Alba Iulia, în cantonament la Covasna, cu 4 achiziții sub comanda lui Manea

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CS Universitatea Alba Iulia beneficiază de condiții de invidiat la nivelul fotbalului județean, formația din Cetatea Marii Uniri aflându-se într-un cantonament centralizat timp de o săptămână la Covasna.

Spre comparație, dintre cele trei divizionare terțe din Alba, doar Metalurgistul Cugir va avea un stagiu de pregătire, la domiciliu, în această iarnă (CS Ocna Mureș și Unirea Alba Iulia apelează la un regim de semi-cantonament la stadion).

Studenții din Cetatea Marii Uniri, cazați la hotelul TTS Covasna (4 stele) au parte de două ședințe de pregătire zilnic, scopul fiind încărcarea bateriilor din punct de vedere fizic în perspectiva părții secunde a sezonului, abordată cu un obiectiv declarat: promovarea în Liga a 3-a. Sunt 20 de jucători sub comanda antrenorilor Mihai Manea și Nicolae Ghișa, iar astăzi va ajunge și I. Neag. Au rămas acasă Ad. Păcurar, Bercea și Puha, ce nu mai fac parte de strategia clubului pentru primăvară, dar și Circov, Baghiu și Fl. Schiau (din motive de serviciu, au program separat de pregătire).

Dacă discuțiile pentru înregimentarea uniristului Fetița nu au avansat prea mult, în schimb în stagiul montan se găsesc celelalte 4 achiziții bifate în această iarnă: Andrei Voineag (28 de ani, fundaș stânga, ultima dată la Daco-Getica, a mai trecut pe la Concordia Chiajna, “U” Cluj, CSM Deva), Răzvan Frențiu (29 de ani, jucător polivalent, ex-CS Ocna Mureș și Industria Galda), talentatul Balint Gylien (n. 2004, crescut de Viitorul Aiud, aparține de UTA Arad, Fortuna Lunca Mureșului, juniori) și tânărul fundaș albaiulian Gheorghe Mărginean (n. 2004, fost la CFR Cluj). Deocamdată este neclară situația fundașului Octavian Ionică (Jiul Petroșani, ce nu și-a rezolvat situația cu divizionara terță), în vreme ce mijlocașul Liviu Herci s-a despărțit pe cale amiabilă de formația din Valea Jiului. În perioada acestui stagiu, sunt fixate și două partide de verificare, una f duminică, 30 ianuarie, la ora 11.00, la revenirea spre casă, cu Olimpic Zărnești (liderul Ligii a 4-a din Brașov), iar cealaltă fiind prevăzută m joi, cu AS Covasna (Liga a 4-a, de la ora 18.30).

CS Universitatea Alba Iulia, liderul imbatabil al Ligii a 4-a, după 15 etape, este marea favorită a luptei pentru accederea la barajul de promovare în eșalonul terț. Studenții din Cetatea Marii Uniri au dominat prima parte a campionatului, având 13 victorii și o remiză, cel mai bun golaveraj, cea mai prolifică ofensivă (55 de reușite) și cea mai puternică defensivă (6 goluri încasate). O singură remiză au înregistrat “alb-albaștrii”, 1-1 la Galda de Jos, cu principala contracandidată la vârf, deznodământul returului de pe “Cetate” (în etapa a 2-a a returului, în 5-6 martie, primul meci fiind cu o săptămână mai devreme, la Zlatna) cu Industria, aflată la 7 ‘lungimi” în spate, limpezând în bună măsură necunoscutele luptei pentru șefie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea