Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

CS Unirea Alba Iulia are patru reprezentanți la Campionatul Mondial de Powerlifting pentru juniori din Canada

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Delegația României la Campionatul Mondial de Powerlifting pentru juniori I (tineret) și juniori II, ce se va desfășura la sfârșitul acestei luni, în perioada 26-31 august, în Canada, la Regina, este alcătuită din patru reprezentanți ai CS Unirea Alba Iulia.

Efectivul “tricolor” este format din Ovidiu Pănăzan (președintele Federației Române de Powerlifting și conducătorul delegației) Cătălin Buciuman (CS Unirea Alba Iulia, tineret, cat. 74 kg), Alexandru Catarambă (CS Unirea Alba Iulia, juniori II, cat.120 kg) și Alexandru Cazacu (CS Unirea Alba Iulia, tineret, cat. 120 kg).

România participă la finele lunii la cea mai importantă competiție de profil, concurs ce va avea la start peste 40 de națiuni de pe șase continente, cu sportivi selectați riguros în urma unor criterii ce exced simpla formă sportivă. “Participarea powerliftingului românesc în cadrul Campionatului Mondial de Powerlifting din Canada este fără doar și poate victoria simbolică, dar și fizică, a unui mod de a gestiona o ramură sportivă fără compromisuri, fără înțelegeri pe sub diverse mese de protocol, fără negocierea credinței care ne poartă pe acest drum al performanței. Mă bucur să văd că avem în directorul CS Unirea Alba Iulia, domnul Corneliu Mureșan, un sprijin real, necondiționat și ferm într-o perioadă în care tot mai puțini oameni înțeleg performanța. Este important ca opinia publică să știe că această deplasare se face prin sprijinul exclusiv al acestui om care încearcă să creeze la Alba Iulia o infrastructură sportivă care să ne permită să vorbim despre performanță și în afara competițiilor școlare”, a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, Ovidiu Pănăzan, președinte Federației Române de Powerlifting.

Dacă până la participarea reprezentativei naționale în Africa de Sud, în toamna anului trecut, powerliftingul românesc spera la organizarea unor competiții care să nu presupună eforturi financiare majore în raport cu finanțarea încă precară a unui sport care pune România pe harta performanței de mai bine de un deceniu, acum gândurile se îndreaptă spre strategia sportivă care va fi abordată.

Powerliftingul românesc demonstrează odată în plus că statutul de națiune respectată la nivelul acestui sport nu este doar o întâmplare fericită, iar “tricolorii” sunt recunoscători tuturor acelora care le-au fost alături, promițând că trecerea oceanului va reprezenta și trecerea la un alt nivel de percepție asupra “fenomenului”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Metalurgistul Cugir – Viitorul Cluj 2-3 (1-0), în ultima rundă a turului în play-out | „Roș-albaștrii”, eșec după ce au condus cu 2-0!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Eșec neverosimil pentru Metalurgistul Cugir, 2-3 (1-0) pe propriul teren cu Viitorul Cluj, asta după ce gazdele au condus cu 2-0 și au primit 3 goluri în actul secund în mai puțin de 10 minute În minutul 15, căpitanul gazdelor, Tudor Șaucă a deschis scorul (șut din voleu), iar Vitinha (60, reluare cu capul la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea