Rămâi conectat

Sport

CS Hunedoara – CSO Cugir 3-3 (0-1), după un „thriller” de meci! Gazdele au egalat prin portarul Florin Raț, în mimutul 90+7!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Cugir nu a trecut și al 7-lea val, echipa de sub Drăgana pierzând în mod dramatic, primele puncte stagionale, după remiza scor 3-3 (1-0), la Hunedoara, gazdele egalând în minutul 90+7 prin portarul Florin Raț.

O partidă stricată de centralul Cr. Anghelina (Câmpulung), care prin deciziile sale a nemulțumit ambele tabere, creându-se tensiune și nervi. Ba mai mult, la final, într-un scandal în care a fost implicat Toilă (eliminat în minutul 45+2), s-a creat o busculadă și a văzut cartonașul roșu și Casian, direct de pe bancă!

O nebunie de meci lângă furnale, confruntare în care liderul a suferit, dar a dat dovadă de maturitate și caracter, fiind foarte aproape să câștige trei puncte imense deși a evoluat o repriză în inferioritate numerică!  O partidă eminamente nebună, în care prima clasată a condus cu 2-0 și 3-2, dar a sfârșit dezamăgită, fiind egalată la ultimele secvențe, asta pe fondul unui arbitraj modest, ce a lăast mult de dorit prin decizii ce au provocat nervozitate. Un moment ciudat s-a produs în minutul 71, când P. Păcurar a fost înlocuit de Cioargă, ce a apărut la marginea terenului cu numărul 46, deși pe foaia de joc avea nr. 14! S-a sesizat observatorul, care a intervenit, și a reintrat P. Păcurar, care a și contribuit la golul de 3-2 (fiind faultat în careu)

„Roș-albaștrii” au avut parte de cel mai dificil examen stagional din această toamnă, un meci interzis cardiacilor. Trupa lui Itu a deschis scorul, însă finalul primei reprize a fost unul tensionat. O decizie eronată a centralului a dus la eliminarea portarului Toilă și un penalty în contul gazdelor, însă portarul Raul Opric a reușit să apere execuția lui R. Cristian!!

După pauză, Șaucă majorează avantajul cugirean, însă CS Hunedoara își revine din pumni și egalează în numai 4 minute. Cugirul s-a clătinat, însă a rezistat, chiar cu un um mai puțin iar Vitinha (89) a fost aproape să dea lovitura cu un unsprezece metri transformat. Însă „thriller”-ul a continuat, iar în prelungiri Hunedoara a scos o remiză la un moment dat nesperată, după „capul” salvator al portarului Florin Raț, cel care în urmă cu trei ani, în martie 2017, pe când juca la CNS Cetate Deva, de ziua sa, a ajuns la spital, după ce s-a tăiat la ambele brațe, la finele confruntării din Liga a 3-a Industria Galda de Jos – CNS Cetate Deva, scor 1-0, când a fost eliminat, goalkeeperul spărgând un geam de la vestiar.

De consemnat că o remiză identică, 3-3, s-a înregistrat în septembrie 2018, după o altă palpitantă evoluție a scorului, atunci egaând Șaucă în minutul 90!

*0-1, MIN. 11: P. PĂCURAR a marcat cu un șut de la marginea careului, mingea revenindu-i din bară, fiind trimisă de Șaucă la capătul unui contraatac.

*0-2, MIN. 49: ȘAUCĂ, excelent lansat de Vitinha din propria jumătate, a finalizat din interiorul careului.

*1-2, MIN. 66: VASINC a înscris, cu capul, după o centrare de pe stânga, la prima atingere de balon.

*2-2, MIN: 70: FL. IACOB a egalat, după o cursă de 40 de metri.

*2-3, MIN. 89: VITINHA transformă un penalty, după ce P. Păcurar a fost faultat în careu, portughezul fiind la prima reușită stagională.

*3-3, MIN. 90+7: portarul Florin RAȚ a înscris, cu capul, din 7 metri, centrarea lui  Fl. Iacob.

*R. Opric a parat un penalty, la prima intervenție

Nebunie maximă în prelungirile primei reprize! După o pasă cu capul înapoi trimisă de Șt. Radu, portarul Toilă a prins balonul, însă centralul a considerat că l-a lovit pe Fl. Iacob, cu care s-a ciocnit. O fază extrem de controvesată, ce a stârnit nemulțumirea Cugirului! Centralul a considerat că Toilă a lovit în postura de ultim apărător, l-a eliminat pe tânărul portar, ce a văzut al doilea „roșu” din acest tur (precedentul în etapa a doua, acasă, cu Unirea Ungheni, în minutul 2). O eroare majoră a arbitrului, la o fază de asemenea gen, care a decis eliminare directă și penalty!!! Oaspeții rămân în inferioritate numerică, ieșind G. Goronea ce abia intrase în locul antrenorului jucător Lucian Itu. Abia intrat între buturi și într-un moment tensionat, Raul Opric a reușit să pareze penalty-ul executat de R. Cristian în dreapta sa!

După acest moment cheie al disputei, în care Raul Opric a evitat să se intre la cabine cu egalitate pe tabelă, imediat la reluare oaspeții au punctat în inferioritate numerică prin „căpitanul” Tudor Șaucă a majorat diferența, cu al 7-lea său gol stagional (toate în deplasare),  fotbalistul de viteză fiind golgheterul Seriei a 9-a

Cugirenii nu au putut conta pe atacantul M. Lupu, absent din pricina unei accidentări, la pauză intrând Dohotariu, recuperat după o accidentare ce l-a ținut departe de gazon în această toamnă.

Formația condusă de Lucian Itu are maximum de puncte până în prezent, după un parcurs de senzație, dar în același timp deplasarea este una dificilă și încărcată de neprevăzut. Adversara, CS Hunedoara, ar trebui să revină pe teren, după o pauză de trei săptămâni, cauzată de pandemia de coronavirus, motiv pentru care și-a amânat întâlnirile cu Sticla Turda și Unirea Dej.

Echipe:

CS Hunedoara: Fl. Raț – Kelemen (65, Bortaș), Ciucurescu, Banac, Trășcan, Al. Creciunesc (60, Marinca), Pau, R. Cristian (60, Herci), Bloj, Buzincu (66, Vasinc), Fl. Iacob; rezerve Lefter, Mardare, Radicof, Săndulache. Antrenor Raul Spătaru.

CSO: Toilă – Tăban, Șt. Radu (46, Dohotariu, primul meci în acest sezon), Vitinha, Șuteu – L. Contra, I. Grozav, – Șaucă, P. Păcurar, Dușmanu (71, Donzelli) – Itu (39, G. Goronea; 45+2, R. Opric); rezerve Casian, D. Rus, R. Trif, M. Neagu, Cioargă. Antrenor Lucian Itu.

Arbitri Cr. Anghelina (Câmpulung), E. Tocai (Alma), Fl. Mocanu (Târgoviște) Observatori S. Mocanu (Arad), Ov. Tâlvan (Sibiu)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Bătălie încinsă pentru calificarea în play-off: Unirea Ungheni, CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia, cursă pentru două locuri! Vezi calculele

Dan HENEGAR

Publicat

în

Bătălie încinsă pentru calificarea în play-off-ul Seriei 9 din Liga 3: Unirea Ungheni, CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia, cursă pentru două locuri! Vezi calculele accederii în „careul de ași” Ultima rundă a sezonului regular va decide numele ultimelor două echipe care vor obține biletele pentru play-off, asta întrucât primele clasate Gloria Bistrița […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea