Rămâi conectat

Curier Județean

Crucea Roşie Română Filiala Alba: În prima linie a asistenţei umanitare în situaţiile de caniculă, din consideraţie şi grijă pentru oameni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În calitate de reprezentantă a celei mai mari organizaţii umanitare de la nivel mondial, Crucea Roşie Română Filiala Alba îşi asumă cu mare responsabilitate atribuţiile care i se cuvin şi pentru care a fost creată în urmă cu 141 ani. Urmare a instaurării codului galben, portocaliu şi roşu de caniculă în lunile iunie, iulie şi august, Crucea Roşie Română Filiala Alba a răspuns cu prompitudine, luând măsuri imediate pentru protejarea persoanelor vulnerabile.

Organizaţia noastră, din consideraţia şi grija pentru oameni, a fost alături de populaţia din Alba Iulia (în 3 locaţii) şi Aiud (într-o locaţie) în anul 2017, în 19 zile declarate caniculare, amplasând în total 70 de puncte de prim ajutor, la care se adaugă 5 puncte de prim ajutor amplasate în pieţele agro-alimentare.

În scopul asigurării activităţilor de prevenţie, personalul de specialitate angajat şi voluntarii instruiţi în acordarea primului ajutor de bază – peste 40 de persoane, au măsurat tensiunea arterială, au distribuit apă potabilă în cadrul punctelor de prim ajutor şi au consiliat populaţia pentru a se adapta cât mai bine perioadei caniculare, în intervalul orar 10.00-18.00.
Punctele de prim ajutor au fost amenajate în colaborare cu Primăria Municipiului Alba Iulia, Primăria Municipiului Aiud şi Direcţia de Sănătate Publică Alba.

În cadrul acestor puncte, din datele centralizate până în 6 august 2017, a fost măsurată tensiunea arterială unui număr de peste 2300 de persoane, 1289 în municipiul Alba Iulia şi peste 1000 în municipiul Aiud, dintre care 41% au avut vârsta între 50 şi 65 ani şi 31% peste 65 de ani. 444 persoane au înregistrat valori ridicate, peste pragul de 140/90.
De asemenea, pe toată perioada verii, în zilele de marţi şi joi, organizaţia noastră asigură puncte de prim ajutor în pieţele agro-alimentare din Alba Iulia, respectiv Aiud, în intervalul orar 08.00-12.00.

Precizăm că, ori de câte ori se va institui cod galben/portocaliu/rosu de vreme caniculară, organizaţia noastră, împreună cu autorităţile locale şi judeţene, va lua toate masurile pentru instalarea punctelor de prim ajutor în vederea asistării persoanelor vulnerabile.

DIRECTOR,
Adrian Ionel Duşa


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea