Rămâi conectat

Curier Județean

Crucea Roşie Română aniversează 135 de ani de la înfiinţare

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Astăzi, Crucea Roşie Română sărbătoreşte 135 de ani de activitate umanitară neîntreruptă. „Susţine, alină, ocroteşte, salvează, educă”!  Într-o lume în care violenţa, discriminarea şi izolarea sunt prezente pretutindeni, Crucea Roşie Română promovează permanent toleranţa, respectul şi sprijinul reciproc. Umanitatea, Imparţialitatea, Neutralitatea, Independenţa, Voluntariatul, Unitatea şi Universalitatea sunt principiile fundamentale pe care Crucea Roşie Română se bazează în acţiunile sale de 135 de ani.  Acestea reprezintă cheia succesului Mişcării Internaţionale a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii şi al fiecăreia dintre cele 186 de Societăţi Naţionale din lume.  Acestea sunt expresia globală a ideii că, în ciuda diferenţelor, oamenii pot fi mobilizaţi şi pot lucra împreună, uniţi de sentimente comune profund umanitare”, se menţionează în comunicatul de presă emis cu ocazia acestei zile. În data de 4 iulie sunt sărbătoriţi practic toţi cei care într-un fel sau altul au acordat sprijin celor care, la un moment dat aveau nevoie de o mână de ajutor, pentru că până la urmă asta înseamnă Crucea Roşie. Sunt sărbătorite „surorile de Cruce Roşie care au alinat suferinţa răniţilor şi bolnavilor”, „voluntarii care au distribuit hrană persoanelor ce sufereau de foame”, „nume sonore ale istoriei şi culturii române care au contribuit cu talentul şi spiritul lor umanitar la alinarea suferinţelor celor mai vulnerabile persoane” etc.
Şi Filiala Alba a Crucii Roşii Romăne are un calendar special dedicat acestei zile. Astfel, astăzi, 4 iulie, în intervalul orar 11.00 – 18.00, organizează Ziua porţilor deschise. De asemenea, voluntarii vor împărţi pliante informative şi vor amplasa un cort în parcul din vecinătatea Casei de Cultură a Studenţilor Alba Iulia. Cu această ocazie preşedintele Crucii Roşii Alba aduce călduroase mulţumiri tuturor membrilor, voluntarilor şi instituţiilor cu care Crucea Roşie colaborează pentru alinarea suferinţei oamenilor. (L.I.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea