Rămâi conectat

Curier Județean

Crucea Roşie Română aniversează 135 de ani de la înfiinţare

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi, Crucea Roşie Română sărbătoreşte 135 de ani de activitate umanitară neîntreruptă. „Susţine, alină, ocroteşte, salvează, educă”!  Într-o lume în care violenţa, discriminarea şi izolarea sunt prezente pretutindeni, Crucea Roşie Română promovează permanent toleranţa, respectul şi sprijinul reciproc. Umanitatea, Imparţialitatea, Neutralitatea, Independenţa, Voluntariatul, Unitatea şi Universalitatea sunt principiile fundamentale pe care Crucea Roşie Română se bazează în acţiunile sale de 135 de ani.  Acestea reprezintă cheia succesului Mişcării Internaţionale a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii şi al fiecăreia dintre cele 186 de Societăţi Naţionale din lume.  Acestea sunt expresia globală a ideii că, în ciuda diferenţelor, oamenii pot fi mobilizaţi şi pot lucra împreună, uniţi de sentimente comune profund umanitare”, se menţionează în comunicatul de presă emis cu ocazia acestei zile. În data de 4 iulie sunt sărbătoriţi practic toţi cei care într-un fel sau altul au acordat sprijin celor care, la un moment dat aveau nevoie de o mână de ajutor, pentru că până la urmă asta înseamnă Crucea Roşie. Sunt sărbătorite „surorile de Cruce Roşie care au alinat suferinţa răniţilor şi bolnavilor”, „voluntarii care au distribuit hrană persoanelor ce sufereau de foame”, „nume sonore ale istoriei şi culturii române care au contribuit cu talentul şi spiritul lor umanitar la alinarea suferinţelor celor mai vulnerabile persoane” etc.
Şi Filiala Alba a Crucii Roşii Romăne are un calendar special dedicat acestei zile. Astfel, astăzi, 4 iulie, în intervalul orar 11.00 – 18.00, organizează Ziua porţilor deschise. De asemenea, voluntarii vor împărţi pliante informative şi vor amplasa un cort în parcul din vecinătatea Casei de Cultură a Studenţilor Alba Iulia. Cu această ocazie preşedintele Crucii Roşii Alba aduce călduroase mulţumiri tuturor membrilor, voluntarilor şi instituţiilor cu care Crucea Roşie colaborează pentru alinarea suferinţei oamenilor. (L.I.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea