Rămâi conectat

Actualitate

Croitoreasa Vioricăi Dăncilă, noua directoare a Centrului Cultural Vrancea. A luat o notă mai mare decât un profesor de arte

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Nausica Mircea, cunoscută în lumea modei din Romania, deținătoare a unor premii naționale și internaționale la festivaluri de profil, vă fi noul director al Centrului Cultural Vrancea.

Nausica a câștigat concursul organizat de Consiliul Județean Vrancea, instituție căreia i se subordonează structura culturală care este finanțată de la bugetul județului.

Candidatura ei la acest post a fost o surpriza în mediul politic local, mai ales că a activat țoață cariera, timp de 23 de ani, în domeniul modei. Până acum a avut doar legături întâmplătoare cu zona culturii tradiționale, de care se vă ocupa de acum înainte.

În cadrul concursului organizat de Consiliul Județean Vrancea, candidațîi au fost obligați să aibă studii superioare fie juridice, fie în domeniul artelor. Nausica Mircea, absolventa de facultate de Drept, a bifat prima condiție.

Designerul vestimentar a surclasat în competiție un profesor de la Liceul de Arte din Focșani, care avea studii superioare în domeniul artelor.

În urma cu doua luni, Nausica dezvăluia că s-a ocupat personal de vestimentația Viorica Dancila, în vremea când aceasta din urma era prim-ministru, cu care a rămas în relație și în prezent.

„Majoritatea criticilor de moda au apreciat ținutele și stilul doamnei premier. M-a creditat, iar eu am reușit să dau frâu liber creativitățîi și am conturat ținute clasice, discrete, decente și elegante, am îndrăznit culori tari și linii simple cu un dram de chic sau de ceva din personalitatea doamnei în fiecare ținută. Nu am făcut niciodată tam-tam pe subiect, nu am vrut să ies în evidenta, dar m-am bucurat de fiecare data când o vedeam cu cata naturalețe și eleganta îmi poarta creațiile”, povestea Nausica.

Renunță la politica

Până la publicarea rezultatelor acestui concurs, castigat cu o medie totala de 9,46, au mai fost organizate doua examene. La primul nu s-a prezentat nimeni, iar la cel de-al doilea comisia de concurs i-a picat pe ambii candidați, unul fiind chiar fostul director al instituției până acum, celalalt fostul director al Ateneului Popular din Focșani.

„Am căutat pe site-ul de cariere și am văzut ce implica aceasta funcție. Eu sunt o fire creativa și mi-am zis că nu e ceva imposibil. M-am sfătuit și cu copiii, care chiar mi-au dat ideea organizării unei cafenele culturale. Mai sunt oameni care fac tradițîi și pot să-i reprezint din punctul acesta de vedere. Vreau să mă implic și la scoală populara de arta”, ne-a spus Nausica Mircea.

Cât despre moda, susține că în ultimul an, din cauza pandemiei, nu a lucrat aproape nimic, doamnele nu au mai solicitat haine pentru evenimente, iar situația este încă instabila. Mai rău îi pare că vă trebui să renunțe și la statului de om politic.

Nausica Mircea este în prezent coordonatoarea locala a partidului lui Victor Ponta, Pro Romania, și vă trebui să-și dea demisia din funcția politica, incompatibila cu statutul de director de instituție.

Ea a candidat din partea acestei formațiuni la funcția de deputat, la alegerile din decembrie 2020, fară succes însă.

Sursa: ziare.com


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea