Rămâi conectat

Actualitate

Criză pentru elevii navetiști din învatământul preuniversitar: Consiliile județene au blocat banii pentru transport

Ziarul Unirea

Publicat

în

Criză pentru elevii navetiști din învatământul preuniversitar: Consiliile județene au blocat banii pentru transport, deoarece nu au furnizat datele necesare.

Banii alocați pentru transportul elevilor-navetiști au fost blocati de către Consiliile județene, generând o situație critică în sistemul de învățământ preuniversitar.

Potrivit noii Legi a învățământului, elevilor li se acordă sume de bani pentru transport, în funcție de distanța parcursă și costul curselor. Cu toate acestea, Ministerul Educației a fost incapabil să aloce fondurile necesare, deoarece consiliile județene nu au furnizat rapoartele solicitate.

Noua Lege a învățământului preuniversitar prevede gratuitatea transportului pentru elevi, dar din cauza birocrației și a lipsei de rapoarte din partea consiliilor județene, acest beneficiu a fost blocat. Elevii se găsesc acum în situația de a plăti lunar între 500 și 850 de lei pentru transport, în lipsa susținerii statului.

Firmele de transport au emis inițial abonamente gratuite, dar, din cauza neprimirii banilor de la stat timp de trei luni, acestea au fost suspendate. Alte companii au refuzat să ofere transport gratuit încă de la început, având în vedere experiențe anterioare neplăcute cu autoritățile.

Deși noile prevederi legislative ar fi trebuit să rezolve problemele legate de transportul elevilor, acestea au adăugat mai degrabă complicații. Decontările către transportatori nu pot avea loc până când consiliile județene nu transmit rapoartele solicitate de noua lege către Ministerul Educației.

Citește și: Două linii ale STP Alba Iulia, modificate, pentru a facilita transportul elevilor. Proiectul, pe masa consilierilor locali

Consiliile județene au creat confuzie și în privința licitațiilor pentru traseele de transport public, contribuind la blocajele actuale. Acest blocaj afectează grav elevii, iar până când se găsește o soluție legală pentru alocarea fondurilor, situația se agravează de la o lună la alta.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Bacalaureat 2024 în Alba: Aproape 2.400 de absolvenți de liceu din județ, așteptați sesiunea iunie-iulie la examenului național

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bacalaureat 2024 în Alba: Aproape 2.400 de absolvenți de liceu din județ, așteptați sesiunea iunie-iulie la examenului național Examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024, începe luni, 1 iulie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Marți, 2 iulie se va desfășura proba obligatorie a profilului (discipline, în funcție de profil: Matematică și Istorie), […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea