Rămâi conectat

Actualitate

Criza imunoglobulinei continuă: Medicamentele aduse în țară acum două săptămâni stau în depozit și nu au ajuns încă la pacienți

Publicat

în

Criza imunoglobulinei, declanșată în vara anului trecut, continuă și la aproape o lună și jumătate după ce ministrul Sănătății a anunțat activarea Mecanismului internațional de protecție civilă. Primele medicamente aduse în țară prin acest mecanism, la finalul lunii martie – 3.850 de doze de imunoglobulină din Austria – nu au fost încă distribuite către spitale și se află și acum în depozitul Unifarm, au declarat, pentru HotNews.ro, reprezentanții asociațiilor de pacienți.

Ministerul Sănătății confirmă că o parte dintre medicamentele aduse în țară pe 31 martie nu au ajuns încă în spitale și anunță că acestea vor fi livrate zilele următoare. Ministerul Sănătății a confirmat că imunoglobulina adusă în țară pe 31 martie, în urma activării Mecanismului de protecție civilă, a fost distribuită doar parțial către spitale, „pentru tratamentul cazurilor grave”. Ministerul nu precizează ce cantitate a fost distribuită dintre cele 3.850 de doze și ce cantitate se află încă în depozitul Unifarm, dar promite că livrarea către spitale a imunoglobulinei care nu a fost încă distribuită se va face zilele următoare.

„Cele 3.850 de doze sunt încă la Unifarm. Au ajuns in țară, dar distribuția nu a început”, au declarat pentru HotNews.ro reprezentanții asociațiilor de pacienți. Ei spun că nu au primit explicații privind motivele pentru care distribuția întârzie și nici nu li s-a comunicat când vor ajunge la ei aceste medicamente.

Electrica Furnizare Discount

„A ajuns si imunoglobulina din Austria, adusă prin mecanismul de protecție civilă. Colegii s-au întors si urmează distribuția. Ne ținem întotdeauna promisiunile” – este anunțul postat pe 31 martie pe pagina de Facebook a Companiei Naționale Unifarm, distribuitorul de medicamente al Ministerului Sănătății.

Dublă întârziere la cele 3.850 de doze: și la sosirea în țară, și la distribuirea către spitale

Imunoglobulina adusă în țară pe 31 martie prin Mecanismul de protecție civilă provine de la Crucea Roșie din Austria. Cele 3.850 de doze au ajuns și ele în România cu întârziere și în cantitate mai mică decât promiseseră inițial autoritățile: potrivit declarațiilor oficialilor din Ministerul Sănătății, 10.000 de doze de imunoglobulină din Austria erau așteptate să soseacă în țară prin Mecanismul european de protecție civilă încă din săptămâna 19-25 martie, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

HotNews.ro a încercat să îl contacteze atât telefonic, cât și prin sms pe directorul Unifarm, Adrian Ionel, pentru o explicație privind motivele pentru care distribuția imunoglobulinei întârzie și când va începe aceasta, însă directorul Unifarm nu a furnizat niciun răspuns până la data publicării acestui articol.Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, declara, la finalul lunii martie, că nu sunt probleme legate de livrarea dozelor de imunoglobulină și că întârzierile au fost cauzate de procedurile care trebuie respectate odată cu declanșarea Mecanismului european de protecție civilă.

Pacienții care își permit cumpără de 9 luni medicamente din afara țării

Imunoglobulina lipsește din România încă din vara anului trecut. Anul acesta au intrat în țară doar 2.600 de doze care au ajuns la pacienți, cantitate care nu este suficientă nici măcar pentru o lună: 1.000 de doze de IGVena și 600 de flacoane de Intratect la începutul lunii februarie și încă 1.000 de doze de Intratect la final de martie.

În afara acestora au mai intrat în țară doar cele 3.850 de doze de Octagam prin Mecanismul de protecție civilă, la finalul lunii martie, care nu au ajuns însă la pacienți.În tot acest timp, pacienții sunt nevoiți de luni de zile să își cumpere imunoglobulină din Ungaria sau din Bulgaria, cei care își permit, chiar dacă, teoretic, tratamentul ar trebui să fie 100% compensat în România.

Ministrul Sorina Pintea a anunțat pe data de 5 martie că România a activat mecanismul de protecție civilă în cazul imunoglobulinei, medicament care lipsește de pe piață din vara anului trecut: „Am considerat că nu mai avem timp. România are nevoie de acest medicament în acest moment”, spunea pe 5 martie Sorina Pintea, adăugând că „din estimarile primite de la Casa de Asigurari de Sănătate, avem nevoie de 5.000 de fiole de 2, 5 mg lunar”.

Imunoglobulina, un medicament scump

Imunoglobulinele sunt substanțe obținute din plasmă sanguină umană și sunt medicamente esențiale pentru pacienții cu imunodeficiențe primare și boli autoimune. În lipsa administrării lor, pacienții dependenți de imunoglobulină riscă să nu își mai poată desfașura activitatea, să fie imobilizați la pat și, în cele din urmă, sunt în pericol de moarte. În plus, orice virus, inclusiv o banală răceală, le poate fi fatal. De asemenea, medicii atrag atenția că, în lipsa tratamentului, pacienții cu imunodeficiențe primare riscă să râmână cu sechele ireversibile din punct de vedere fizic.

Potrivit Asociației Române a Pacienților cu Imunodeficiente Primare (ARPID), în România sunt în jur de 500 de bolnavi care fac tratament cu imunoglobulină, o parte dintre ei copii. O a doua categorie – câteva sute – sunt pacienții cu boli autoimune. Dacă pacienții cu imunodeficiențe primare depind de imunoglobulină la fel cum pacienții cu diabet sunt dependenți de insulină, în cazul celor cu boli autoimune, tratamentul cu imunoglobulină este necesar în situații de criză. Tratamentul cu imunoglobulină este, teoretic, 100% compensat în România.

Pentru cei dispuși să îl cumpere, un flacon de 5 grame se vinde, în medie, cu 1.000 de lei (în Germania ajunge la 470 de euro). În functie de înălțime și de greutate, un pacient are nevoie de la 10 grame pe lună (un copil mic) până la 125 de grame (un adult), explică Otilia Stângă, vicepreședintele Asociației Române a Pacienților cu Imunodeficiențe Primare și mama unei fetițe de 12 ani care suferă de imunodeficiență primară.

Cum a dispărut imunoglobulina din România

Imunoglobulinele se află pe lista de medicamente esențiale a Organizației Mondiale a Sănătății (medicamente considerate necesare în fiecare țară din lume) și au ajuns și pe lista medicamentelor esențiale din România în toamna anului 2016 (prin Hotărârea de Guvern nr. 800/2016 pentru aprobarea Metodologiei privind modul de calcul și procedura de avizare și aprobare a prețurilor maximale ale medicamentelor de uz uman cu autorizație de punere pe piață în România). Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, explica, la acea vreme, că scopul acestei masuri era ca medicamentele esențiale din lista OMS să fie prezente pe piața romanescă în cantități suficiente, iar importurile în procedură de nevoi speciale (la prețuri mult mai mari decat cele obișnuite) să poată fi evitate.

În cazul imunoglobulinelor, numărul pacienților care au nevoie de acest tratament nu este foarte mare în România (câteva sute), astfel că producătorii care aduc medicamentele în țară nu sunt motivați de profit, daca prețul este unul redus. În 2016, Guvernul a decis majorarea prețurilor lor, pentru a reduce astfel riscul ca ele să dispară din țară. Fostul ministru Vlad Voiculescu a introdus pe lista medicamentelor esențiale medicamentele considerate esentiale de Organizatia Mondială a Sănătății. Pretul acestora a crescut de la cel mai mic preț european la media celor mai mici trei prețuri europene – o creștere mică, dar suficientă pentru a îi motiva pe producători să aducă medicamentele în România.

Sursa: hotnews.ro

Publicitate

Actualitate

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba: 541 de posturi disponibile în Alba Iulia, Aiud, Blaj, Câmpeni, Cugir și Sebeș

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba: 541 de posturi disponibile în Alba Iulia, Aiud, Blaj, Câmpeni, Cugir și Sebeș

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la sediul agenției județene pentru ocuparea forței de muncă de domiciliu sau resedință.

Mai jos, lista locurilor de muncă vacante în județul Alba și numerele de telefon la care puteți afla mai multe detalii:

Electrica Furnizare Discount

AGENȚIA LOCALĂ PENTRU OCUPAREA FORȚEI DE MUNCĂ AIUD

AXI SOCIAL BALLROOM SRL AGENT COMERCIAL 2 0741197123
ALFA & OMEGA GROUP SRL AGENT CURATENIE CLADIRI SI MIJLOACE DE TRANSPORT 1 0766645047
AFRODITA MELIHATA SRL BRUTAR 5 0725225882
BINAL MOB S.R.L. LUCRATOR BUCATARIE (SPALATOR VASE MARI) 1 0771294102
MOBILAIUD SRL MUNCITOR NECALIFICAT LA ASAMBLAREA, MONTAREA PIESELOR 3 0258861553
HANU GENERAL SERVICES SRL MUNCITOR NECALIFICAT LA DEMOLAREA CLADIRILOR, CAPTUSELI ZIDARIE, PLACI MOZAIC, FAIANTA, GRESIE, PARCHET 1 0758395933

AGENȚIA LOCALĂ PENTRU OCUPAREA FORȚEI DE MUNCĂ ALBA IULIA

GALANO PREST SRL AGENT CURATENIE CLADIRI SI MIJLOACE DE TRANSPORT 2 0745610988
SPECIAL DEPARTAMENT DE SECURITATE SRL AGENT DE SECURITATE 1 0744695426
C G P VULTURUL ALBA SRL AGENT DE SECURITATE 2 0258811470
JUSTICE SECURITY SERVICES SRL AGENT DE SECURITATE 2 0740673500
NEMO INVESTIGO SRL AGENT DE SECURITATE 1 0258811470
EASY ASSET MANAGEMENT IFN SA AGENT DE VÂNZARI 5 0755094265
TRANSILVANIA GENERAL IMPORT-EXPORT SRL AGENT DE VÂNZARI 1 0258811470
PRO SOLUTIONS AGENCY SRL AGENT RECLAMA PUBLICITARA 5 0786597938
EUROSTOC ONLINE INTERNATIONAL S.R.L. AGENT SERVICII CLIENT 1 0741186751
IPEC SA AMBALATOR MANUAL 30 0726526385
TRANSILVANIA NUTS SRL AMBALATOR MANUAL 2 0790229953
SPITALUL JUDETEAN DE URGENTA ALBA IULIA ASISTENT MEDICAL GENERALIST 3 0258820825
PROFI ROM FOOD SRL CASIER 3 0372568838
RER VEST S.A. CONDUCATOR AUTOSPECIALA 15 0259433044
SPITALUL JUDETEAN DE URGENTA ALBA IULIA ECONOMIST ÎN ECONOMIE GENERALA 1 0258820825
FULCARS RENT S.R.L. COORDONATOR IN MATERIE DE SECURITATE SI SANATATE IN MUNCA PENTRU LOGISTICA (STUDII MEDII) 1 0258811470
SC SATURN SA CURATITOR-SABLATOR 4 0258812764
PERLA MEX SRL DIRECTOR VÂNZARI 1 0733672739
B & A PREFABRICATE SRL DULGHER (EXCLUSIV RESTAURATOR) 10 0755732543
SATURN SA ELECTRICIAN DE ÎNTRETINERE SI REPARATII 2 0258812764
IPEC SA ELECTRICIAN ECHIPAMENTE ELECTRICE SI ENERGETICE 2 0726526385
APULUM SA ELECTRICIAN ÎN CONSTRUCTII 2 0731489087
ALBALACT SA ELECTROMECANIC 1 0372609132
IPEC SA FASONATOR PRODUSE CERAMICE 5 0726526385
PERLA MEX SRL FEMEIE DE SERVICIU 1 0733672739
ALBALACT SA FEMEIE DE SERVICIU 2 0372609132
B & A PREFABRICATE SRL FIERAR BETONIST 10 0755732543
PERLA MEX SRL FINISOR-ASAMBLATOR OBIECTE DIN MASE PLASTICE 1 0733672739
SPITALUL JUDETEAN DE URGENTA ALBA IULIA FOCHIST PENTRU CAZANE DE ABUR SI DE APA FIERBINTE 1 0258820825
SATURN SA FREZOR UNIVERSAL 2 0258812764
PERLA MEX SRL GESTIONAR DEPOZIT 1 0733672739
FULCARS RENT S.R.L. GHID NATIONAL DE TURISM (TOUR-OPERATOR) 2 0258811470
ASOCIATIA FILANTROPIA ORTODOXA ALBA IULIA INFIRMIER/INFIRMIERA 1 0788932863
DEKA STRUCTURI SRL INGINER CONSTRUCTII CIVILE, INDUSTRIALE SI AGRICOLE 1 0722685526
ALBALACT SA INGINER MECANIC 3 0372609132
APULUM SA INSTALATOR APA, CANAL 1 0731489087
APULUM SA ÎNCARCATOR-DESCARCATOR 40 0731489087
IPEC SA ÎNCARCATOR-DESCARCATOR 15 0726526385
BIO TERAPIA PLUS SRL KINETOTERAPEUT 4 0744380767
KINETOMEDICA PLUS SRL KINETOTERAPEUT 4 0744380767
B & A PREFABRICATE SRL LACATUS MECANIC 10 0755732543
APULUM SA LACATUS MECANIC 5 0731489087
IPEC SA LACATUS MECANIC 5 0726526385
ALBALACT SA LACATUS MECANIC 2 0372609132
TRANSILVANIA NUTS SRL LACATUS MECANIC 1 0790229953
SATURN SA LACATUS MECANIC DE ÎNTRETINERE SI REPARATII UNIVERSALE 4 0258812764
SPITALUL JUDETEAN DE URGENTA ALBA IULIA LIFTIER 1 0258820825
PROFI ROM FOOD SRL LUCRATOR COMERCIAL 1 0372568838
PRO SOLUTIONS AGENCY SRL LUCRATOR COMERCIAL 4 0258811470
DERBY SPORT SRL LUCRATOR COMERCIAL 1 0770231335
PROFI ROM FOOD SRL LUCRATOR COMERCIAL 1 0372568838
COVRIGĂRIA LA MARCEL S.R.L. LUCRATOR COMERCIAL 1 0258811470
RER VEST S.A. LUCRATOR OPERATIV PENTRU AUTOCOMPACTOARE 15 0259433044
EASY ASSET MANAGEMENT IFN SA MANAGER RELATII CU CLIENTII BANCII/SOCIETATE DE LEASING 1 0755094265
TRANSILVANIA NUTS SRL MANIPULANT MARFURI 4 0790229953
APULUM SA MANIPULANT MARFURI 3 0731489087
AMIGO&INTERCOST SRL MANIPULANT MARFURI 1 0258811470
BLUMAQ RO SRL MANIPULANT MARFURI 1 0723243897
SATURN SA MASINIST POD RULANT 4 0258812764
SOCIAL STAGE SRL MÂNUITOR, MONTATOR DECOR 1 0743757459
SATURN SA MUNCITOR NECALIFICAT ÎN METALURGIE 5 0258812764
ALBALACT SA MUNCITOR NECALIFICAT LA AMBALAREA PRODUSELOR SOLIDE SI SEMISOLIDE 5 0372609132
B & A PREFABRICATE SRL MUNCITOR NECALIFICAT LA DEMOLAREA CLADIRILOR, CAPTUSELI ZIDARIE, PLACI MOZAIC, FAIANTA, GRESIE, PARCHET 10 0755732543
SEMMELROCK STEIN + DESIGN SRL OPERATOR FLUX PENTRU FABRICĂ DE CIMENT 1 0372156151
COPYREX PRINTSERVICE S.R.L. OPERATOR INTRODUCERE, VALIDARE SI PRELUCRARE DATE 1 0741160815
PERLA MEX SRL OPERATOR LA PRELUCRAREA MASELOR PLASTICE 1 0733672739
ALBALACT SA OPERATOR LA ROBOTI INDUSTRIALI 12 0372609132
NEMO INVESTIGO SRL PAZNIC 1 0258811470
PROFI ROM FOOD SRL PRIMITOR-DISTRIBUITOR MATERIALE SI SCULE 1 0372568838
PROFI ROM FOOD SRL PRIMITOR-DISTRIBUITOR MATERIALE SI SCULE 1 0372568838
APULUM SA RECTIFICATOR UNIVERSAL 2 0731489087
SPITALUL JUDETEAN DE URGENTA ALBA IULIA REGISTRATOR MEDICAL 3 0258820825
TOTAL BUSINESS LAND SRL REVIZOR JURIST 1 0747561146
SERVICIUL PUBLIC JUDETEAN SALVAMONT-SALVASPEO ALBA SALVATOR MONTAN 3 0737373874
IPEC SA SECRETARA 1 0258814491
TAXI GICU TRANS SRL SOFER DE AUTOTURISME SI CAMIONETE 3 0786191651
PETRI STAR SRL SOFER DE AUTOTURISME SI CAMIONETE 3 0786191651
GICU TRANS COMPANY SRL SOFER DE AUTOTURISME SI CAMIONETE 3 0786191651
NEW GICU TRANS SRL SOFER DE AUTOTURISME SI CAMIONETE 3 0786191651
TRANSILVANIA NUTS SRL SPECIALIST MARKETING 1 0790229953
APULUM SA STRUNGAR UNIVERSAL 1 0731489087
ALBALACT SA STRUNGAR UNIVERSAL 1 0372609132
BIROTICA SRL TIPOGRAF FLEXOGRAF 1 0745651570
SATURN SA TURNATOR FORMATOR 10 0258812764
PROFI ROM FOOD SRL VÂNZATOR 2 0372568838
PROFI ROM FOOD SRL VÂNZATOR 2 0372568838
PRO SOLUTIONS AGENCY SRL VÂNZATOR AMBULANT DE PRODUSE NEALIMENTARE 1 0258811470

AGENȚIA LOCALĂ PENTRU OCUPAREA FORȚEI DE MUNCĂ BLAJ

I.A.M.U. SA ELECTRICIAN PROTECTIE RELEE, AUTOMATIZARI SI MASURATORI ELECTRICE 2 0258711907
I.A.M.U. SA ELECTROMECANIC MASINI SI ECHIPAMENTE ELECTRICE 2 0258711907
I.A.M.U. SA FREZOR UNIVERSAL 2 0258711907
I.A.M.U. SA LACATUS MECANIC 2 0258711907
MARION 1 SRL LUCRATOR COMERCIAL 2 0754695565
I.A.M.U. SA MASINIST LA MASINI SPECIALE DE ASCHIERE 2 0258711907
I.A.M.U. SA MUNCITOR NECALIFICAT LA ASAMBLAREA, MONTAREA PIESELOR 5 0258711907
I.A.M.U. SA SCULER-MATRITER 2 0258711907
I.A.M.U. SA STRUNGAR UNIVERSAL 2 0258711907

AGENȚIA LOCALĂ PENTRU OCUPAREA FORȚEI DE MUNCĂ CÂMPENI

EUROPA GUARD SRL AGENT DE SECURITATE 9 0770277521
PETRUȘEL FLOARE PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ FEMEIE DE SERVICIU 1 0762782171
ASOCIATIA FILANTROPIA ORTODOXA ALBA IULIA KINETOTERAPEUT 1 0788932863
EXPRESS CURIER SRL MANIPULANT MARFURI 1 0731339220
VULTURAR CORNEL PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ MANIPULANT MARFURI 2 0743305288
APARTE STRUCT CONSTRUCT S.R.L. MUNCITOR NECALIFICAT LA SPARGEREA SI TAIEREA MATERIALELOR DE CONSTRUCTII 4 0749124768
ASOCIATIA FILANTROPIA ORTODOXA ALBA IULIA PSIHOLOG 1 0788932863
PROSPER APUSENI SOFER AUTOCAMION/MASINA DE MARE TONAJ 1 0747478347
ASOCIATIA FILANTROPIA ORTODOXA ALBA IULIA TERAPEUT OCUPATIONAL 1 0788932863
DIRECTIA REGIONALA DE DRUMURI SI PODURI CLUJ ZIDAR PIETRAR 1 0725225884
ECO CLEAN VICTORIA CONCEPT S.R.L. CASIER ÎNCASATOR 1 0742986728
MONTANA CÂMPENI SRL MUNCITOR NECALIFICAT LA AMBALAREA PRODUSELOR SOLIDE SI SEMISOLIDE 5 0733055808
TRANSILVANIA MANUFACTURING S.R.L. MUNCITOR NECALIFICAT LA ASAMBLAREA, MONTAREA PIESELOR 1 0749223226
ECO CLEAN VICTORIA CONCEPT S.R.L. SPALATOR VEHICULE 1 0742986728
MONTANA CÂMPENI SRL TÂMPLAR UNIVERSAL 10 0733055808

PUNCT DE LUCRU CUGIR

RER VEST S.A. CONTROLOR CALITATE 1 0751306504
RO QUALITY CONSULT SRL CONTROLOR CALITATE 2 0740195535
LIDL DISCOUNT SRL VÂNZATOR 4 0725225881

PUNCT DE LUCRU SEBEȘ

SPRAY TECH CONSTRUCT S.R.L. ADMINISTRATOR SOCIETATE COMERCIALA 1 0748382684
EASY ASSET MANAGEMENT IFN SA AGENT DE VÂNZARI 5 0755094265
MOVING MOUNTAINS S.R.L. ASISTENT MANAGER 1 0741115464
AFRODITA KRM SRL ASISTENT MEDICAL GENERALIST 1 0726619028
II ALTOMI OCTAVIA GABRIELA CAMERISTA HOTEL 1 0726358516
PASTEL FIRENZE SRL CONFECTIONER ARTICOLE DIN PIELE SI ÎNLOCUITORI 1 0358409940
ALBANI FOREX SRL CONFECTIONER ARTICOLE DIN PIELE SI ÎNLOCUITORI 10 0725225885
DENIZ-TEH SRL CONFECTIONER, PRELUCRATOR ÎN INDUSTRIA TEXTILA 1 0258735292
POMPONIO S.R.L. CONSTRUCTOR-MONTATOR DE STRUCTURI METALICE 1 0258814001
RER VEST S.A. CONTROLOR CALITATE 1 0259433044
PASTEL FIRENZE SRL CUSATOR ARTICOLE MAROCHINARIE 1 0358409940
ALPIN 57 LUX S.A. ELECTRICIAN DE ÎNTRETINERE SI REPARATII 4 0725225885
SOCIETATEA DE PRODUCERE A ENERGIEI ELECTRICE IN HIDROCENTRALE ” HIDROELECTRICA” S.A. ELECTRICIAN EXPLOATARE CENTRALE SI STATII ELECTRICE 1 0258806442
POMPONIO S.R.L. FIERAR BETONIST 1 0258814001
ALPIN 57 LUX S.A. FRIGORIFERIST (FRIGOTEHNIST) 2 0725225885
SOCIETATEA DE PRODUCERE A ENERGIEI ELECTRICE IN HIDROCENTRALE ” HIDROELECTRICA” S.A. INGINER MECANIC 1 0258806442
H.P.T. HUMBEL PRODUCTIONSTECHNIK SRL INGINER PRODUCTIE 1 0258733923
POMPONIO S.R.L. LACATUS MECANIC 1 0258814001
SAVINI DUE SRL LACATUS MECANIC DE ÎNTRETINERE SI REPARATII UNIVERSALE 1 0258735555
DENIZ-TEH SRL LUCRATOR COMERCIAL 2 0258735292
POMPONIO S.R.L. LUCRATOR PENTRU SALUBRIZARE SPATII VERZI 2 0258814001
AIRON CONFECŢII SRL MANIPULANT MARFURI 1 0740270658
TEILLAGER S.R.L. MANIPULANT MARFURI 1 0788648555
H.P.T. HUMBEL PRODUCTIONSTECHNIK SRL MARCATOR PIESE 1 0258733923
EUROEXPRESTIME MECANIC AUTO 1 0740018017
STAR ASSEMBLY SRL MONTATOR SUBANSAMBLE 17 0372491066
PASTEL FIRENZE SRL MUNCITOR NECALIFICAT ÎN INDUSTRIA CONFECTIILOR 1 0748851340
RECICLARE MOLOZ S.R.L. MUNCITOR NECALIFICAT LA AMBALAREA PRODUSELOR SOLIDE SI SEMISOLIDE 12 0725225885
ELIS AGREGATE SRL MUNCITOR NECALIFICAT LA AMBALAREA PRODUSELOR SOLIDE SI SEMISOLIDE 4 0725225885
RAPEL SRL MUNCITOR NECALIFICAT LA ASAMBLAREA, MONTAREA PIESELOR 2 0258732788
IPRODCOOP SRL MUNCITOR NECALIFICAT LA ASAMBLAREA, MONTAREA PIESELOR 2 0748048237
SAVINI DUE SRL MUNCITOR NECALIFICAT LA ASAMBLAREA, MONTAREA PIESELOR 2 0258735555
SPRAY TECH CONSTRUCT S.R.L. MUNCITOR NECALIFICAT LA DEMOLAREA CLADIRILOR, CAPTUSELI ZIDARIE, PLACI MOZAIC, FAIANTA, GRESIE, PARCHET 3 0748382684
POMPONIO S.R.L. MUNCITOR NECALIFICAT LA DEMOLAREA CLADIRILOR, CAPTUSELI ZIDARIE, PLACI MOZAIC, FAIANTA, GRESIE, PARCHET 1 0258814001
DENIZ-TEH SRL OPERATOR INTRODUCERE, VALIDARE SI PRELUCRARE DATE 1 0745930848
SAVINI DUE SRL OPERATOR LA MASINI UNELTE CU COMANDA NUMERICA ÎN PRELUCRAREA LEMNULUI 2 0258735555
H.P.T. HUMBEL PRODUCTIONSTECHNIK SRL OPERATOR LA MASINI-UNELTE CU COMANDA NUMERICA 1 0258733923
STAR ASSEMBLY SRL PRIMITOR-DISTRIBUITOR MATERIALE SI SCULE 2 0372491066
H.P.T. HUMBEL PRODUCTIONSTECHNIK SRL SEF ATELIER INDUSTRIA PRELUCRATOARE 1 0258733923
SPRAY TECH CONSTRUCT S.R.L. SEF SANTIER 1 0748382684
SAVINI DUE SRL TÂMPLAR UNIVERSAL 2 0258735555
IPRODCOOP SRL TÂMPLAR UNIVERSAL 2 0748048237
ALPIN 57 LUX S.A. TEHNICIAN MENTENANTA MECANICA ECHIPAMENTE INDUSTRIALE 16 0725225885

Citește mai mult

Actualitate

VIDEO| Ajutor în criza Covid: O echipă de medici și asistenți din Danemarca au ajuns în România

Publicat

în

În noaptea de miercuri spre joi, o echipă de medici și asistenți din Danemarca a ajuns în România, fiind întâmpinaţi de ambasadorul Regatului Danemarcei în România, dar şi de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat. Specialiștii danezi vor lucra la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș.

Prima echipă medicală de sprijin sub coordonarea Mecanismului European de Protecție Civilă și a Agenției Daneze pentru Managementul Situațiilor de Urgență (DEMA) a ajuns în România.

Electrica Furnizare Discount

Danemarca a trimis doi medici și cinci asistenti specializați în Terapie intensivă, însoțiți de ofiteri din cadrul DEMA, iar joi vor sosi în țară încă un medic și un asistent.

La 11 zile se va face schimbul cu o nouă echipă, astfel încât prezența specialiștilor din Danemarca va continua timp de trei săptămâni.

Echipa va lucra în cadrul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș, permițând astfel creșterea capacității din cadrul secției de Terapie intensivă, a anunțat șeful DSU, Raed Arafat.

Nu este primul ajutor medical venit din partea Danemarcei.

În 16 octombrie, 15 ventilatoare şi 8 concentratoare de oxigen necesare pentru tratarea bolnavilor Covid, au fost oferite de Danemarca, prin Mecanismul European de Protecţie Civilă. Ele au ajuns la Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei de la Ciolpani.

„Sprijinul care a venit din partea Danemarcei este exact pe componentele de care avem nevoie – concentratoarele ne cresc numărul paturilor cu oxigen. Cu siguranţă, până în seara asta o să se ştie unde pleacă donaţia respectivă, deci nu va sta în depozit. Ventilatoarele de transport vor veni în sprijinul nostru pentru transport, dar ele pot fi folosite temporar şi în Unităţile de Primiri Urgenţe. Astfel de dotări ne ajută să creştem capacitatea de management al pacienţilor respectivi”, a declarat atunci Raed Arafat.

Sursa: digi24.ro

Citește mai mult

Actualitate

ALBA IULIA: De Halloween, „Dracula donează, hai și tu!”. Printre zombii și vampiri, fii erou, la Centrul de Transfuzie Sanguină Alba

Publicat

în

ALBA IULIA: De Halloween, „Dracula donează, hai și tu!”. Printre zombii și vampiri, fii erou, la Centrul de Transfuzie Sanguină Alba

„De Halloween, echipa Donează sânge, fii erou! – OSM Cluj organizează o campanie de donare de sânge pentru a veni în ajutorul pacienților.

Vă invităm la Centrul de Transfuzie Sanguină Alba de luni până vineri între orele 07:30-12:00 pe B-dul Revoluției nr. 23 (în incinta Spitalului Clinic de Urgențe Alba). Telefon: 0258 834 050. Puteți să vă programați la donare prin aplicația BlooDoChallenge!

Electrica Furnizare Discount

Principalele criterii pe care trebuie să le îndepliniți pentru a putea dona sânge:

-vârsta: 18-60 ani;
-greutate: femei – între 55 și 100 kg; bărbați – între 60 și 110 kg;
-pulsul: 60-100 bătăi pe minut;
-să nu suferiți de boli cronice (diabet, cancer, ciroză hepatică, boli autoimune, alte boli
infecțioase, etc.);
-să nu aveți alergii severe (cele sezoniere, minore nu sunt criteriu de excludere)
-să nu fi suferit intervenții chirurgicale majore în ultimele 6 luni, operații minore în ultimele 3 luni, sau intervenții stomatologice mici în ultimele 7 zile;
-să nu fiți sub vreun tratament medicamentos (dar anticoncepționalele și suplimentele alimentare precum vitaminele și mineralele, de exemplu vitamina C și Zinc, sunt acceptate);
-să nu vă fi tatuat și să nu vă fi pus piercing în ultimele 6 luni;
-să nu fiți în perioada menstruală (sau cu câteva zile înainte sau după);
-să nu consumați alcool cu 48h înaintea donării.

Puteți afla mai multe informații despre donarea de sânge pe site-ul nostru, www.doneazasangefiierou.ro. Printre zombii și vampiri, fii erou, donează sânge! , transmite pe mediul de socializare „Echipa Donează sânge, fii erou!”

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare