Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cristian Popescu, medic infecționist la secția de Boli Infecțioase Alba, despre cât de repede se poate ajunge la terapie intensivă: Se poate ajunge extrem de ușor și neasteptat”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cristian Popescu, medic infecționist la secția de Boli Infecțioase Alba, despre cât de repede se poate ajunge la terapie intensivă: Se poate ajunge extrem de ușor și neasteptat”

În cadrul unei intervenții într-o emisiune la Radio Unirea FM, medicul infecționist la secția de Boli Infecțioase, Cristian Popescu a discutat despre cât de ușor este să se ajungă de la doar câteva simptome la terapie intensivă.

„Se poate ajunge extrem de ușor și neasteptat, unul dintre lucrurile pe care trebuie sa le mentionez despre boala, cum am spus și mai devreme, este foarte, foarte variabilă și cred că niciun alt agent patogen nu am mai avut până acum, cu un așa larg tablou clinic și care să meargă atât de ușor de la forma asimptomatică la forma fatală”, a explicat medicul.

„În general, pacienții care evoluează prost, nu neapărat merg de la început așa, boala poate să debuteze cu o simptomatologie absolut nespecifică de viroză, febră si simptomatologie respiratorie ușoară și care să se amelioreze și să evolueze în mod favorabil câteva zile pentru ca ulterior într-un moment secund, undeva la 7 zile de la debut, să reapară febra și ulterior evoluția să fie spre agravare. Chestia asta e greu de anticipat de la început și acesta este și motivul pentru care era recomandarea de la început de a fi internați toți pacienții, chiar și cei asimptomatici și de a rămâne internați acele 10 zile inițiale, pentru că nu sunt markeri după care să se poată anticipa inițial cum vor evolua lucrurile”.

„Pentru majoritatea, întradevăr lucrurile merg spre bine și așa ne dorim să fie pentru toți, dar sunt situații în care evoluția o ia spre agravare și lucrurile astea se pot întâmpla în mod precipitat în decurs de câteva zile se ajunge de la respirații spontane la necesarul de intubație”, a mai adăugat acesta.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea