Cristian Pomohaci, preotul acuzat că i-a făcut avansuri sexuale unui adolescent, oprit de la slujire şi convocat la Arhiepiscopia Alba Iulia

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Cristian Pomohaci, preotul vedetă-TV acuzat că i-a făcut avansuri sexuale unui adolescent în vârstă de 17 ani, a fost oprit de la slujire și este convocat luni, 26 iunie, la sediul Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia. Se pare că aici ar urma să se ia decizia excluderii sale din biserică.

Întâlnirea dintre preotul Cristian Pomohaci şi Arhiepiscopul Ortodox de Alba Iulia, Irineu, este programată la ora 12.00. Preotul este acuzat că i-ar fi propus unui adolescent de 17 ani să întreţină relaţii sexuale, o înregistrare cu o presupusă discuţie între acesta şi băiat fiind postată pe internet.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Conducerea Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia s-a sesizat după ce pe internet a apărut o înregistrare audio de aproximativ 22 de minute care ar fi o posibilă discuţie între preotul Cristian Pomohaci, care este şi un cunoscut interpret de muzică populară, şi un adolescent de 17 ani căruia preotul i-ar face avansuri sexuale şi i-ar propune să întreţină raporturi sexuale în schimbul promisiunii unor sume de bani.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

CITEȘTE ȘI: AUDIO/ Anchetă a Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia în cazul unui preot acuzat că ar fi încercat să corupă sexual un minor

”În ultimii ani, preotul Cristian Pomohaci a fost cercetat de către organismele eparhiale competente pentru săvârşirea unor abateri disciplinare în urma cărora a fost sancţionat cu dojană arhierească, oprirea totală de la săvârşirea lucrărilor sfinte pe o perioadă determinată de timp şi cu canonisirea la o mănăstire pe o perioadă de o lună de zile, conform regulamentelor bisericeşti în vigoare. Urmare a acuzaţiilor care i se aduc părintelui Cristian Pomohaci în articolul apărut în Ziarul de Cluj, Arhiepiscopia Alba Iuliei a demarat o anchetă în care cel inculpat îşi va putea prezenta punctul de vedere referitor la învinuirile din textul articolului şi din materialul audio difuzat în mediul online. În cazul în care în urma anchetei cele reclamate se vor dovedi adevărate, preotul Cristian Pomohaci va fi trimis în judecata Consistoriului eparhial, existând posibilitatea excluderii sale din preoţie”, se susţine într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei de Alba Iulia.

În înregistrarea făcută publică de ziardecluj.ro, un bărbat, care se presupune că ar fi preotul Pomohaci, vorbeşte cu un tânăr căruia îi spune că este „prea sensibil”, că este „un bărbat frumos” şi îi cere să îi arate organul sexual pe care îl denumeşte „ciocan” dar totodată îi propune să întreţină relaţii sexuale cu promisiune că va fi „remunerat” pentru asta.

Cazul a fost preluat de presa locală, dar şi pe reţele de socializare astfel încât Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia s-a sesizat şi a deschis o anchetă internă verificând dacă acuzaţiile care i se aduc preotului Cristian Pomohaci sunt reale şi anunţând că doreşte să ia măsuri în acest caz. Arhiepiscopul ortodox de Alba Iulia, IPS Irineu, a transmis public un punct de vedere în care precizează că Cristian Pomohaci riscă caterisirea, precizând că preotul a mai fost iertat în urmă cu aproximativ patru ani pentru alte abateri oferindu-i-se însă atunci o şansă pentru a se îndrepta.
„Eu sunt tare supărat pe acest preot care îmi produce suferinţă de mai mult de patru ani. El are foarte multe abateri şi, deşi a promis că se îndreaptă, nu s-a ţinut de cuvânt. Aveam dosarul pregătit pentru caterisirea lui Pomohaci, dar nu ne-am grăbit pentru că am crezut că se îndreaptă. Ce a făcut el, mă refer auzind înregistrarea, este un mare păcat, foarte mare păcat. Un preot care face aşa ceva se face vinovat de cădere din har şi nu mai este vrednic de haina preoţească şi să slujească la masa Sfântului Altar sau să invoce Duhul Sfânt”, a transmis IPS Irineu.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Ciprian 26 iunie 2017 at 21:15

„Prefer mai degrabă să mor decât să am conştiinţa tulburată că am alunecat în vreun fel oarecare în ce priveşte credinţa.” Sfântul Maxim Mărturisitorul

Comentariile sunt oprite