Rămâi conectat

Actualitate

Crin Antonescu: Din 20 mai vom lucra la revizuirea Constituţiei

Dragoş Suciu

Publicat

în

Preşedintele PNL, Crin Antonescu a declarat marţi că după 20 mai vor începe lucrările Comisiei Parlamentare de revizuire a Constituţiei astfel încât raportul asupra modificării legii fundamentale să fie finalizat la sfârşitul actualei sesiuni parlamentare.

„După împlinirea unui an de guvernare USL principalul nostru mesaj este legat de temele politice majore care stau cu prioritate pe agenda USL, a majorităţii parlamentare, a Guvernului nostru pentru perioada care urmează şi avem aici în principal, dincolo de activitatea guvernamentală şi de urmărirea programului de guvernare, tema revizuirii Constituţiei care este o temă fundamentală, angajată încă din campania electorală şi care parcurge un calendar normal. Probabil în jurul datei de 20 mai, odată cu încheierea lucrărilor Forumului Constituţional, vor începe şi lucrările curente şi intense ale Comisiei parlamentare pentru elaborarea proiectului de revizuire. Calendarul pe care noi îl anticipăm şi pe care îl dorim şi pe care vom încerca să-l parcurgem este ca până la sfârşitul acestei sesiuni parlamentare proiectul din comisie să fie adoptat”, a spus Antonescu, într-o conferinţă de presă susţinută după şedinţa USL.

Liderul liberal a susţinut că miercuri şi joi vor avea loc dezbateri cu reprezentanţi ai Comisiei de la Veneţia privind revizuirea Legii fundamentale. De asemenea, Antonescu a arătat că referendumul pentru revizuirea Constituţiei va avea loc în toamnă.

El a punctat că o temă la fel de importantă este cea a regionalizării şi descentralizării şi preocuparea în paralel pentru legea referendumului şi legea electorală care sunt „extrem de importante pentru însănătoşirea şi îmbunătăţirea mecanismelor şi sistemului politic, democratic din România”.

Sursa: Agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea