Crin Antonescu: Din 20 mai vom lucra la revizuirea Constituţiei

Paul Voicu - Primar 2020

Preşedintele PNL, Crin Antonescu a declarat marţi că după 20 mai vor începe lucrările Comisiei Parlamentare de revizuire a Constituţiei astfel încât raportul asupra modificării legii fundamentale să fie finalizat la sfârşitul actualei sesiuni parlamentare.

„După împlinirea unui an de guvernare USL principalul nostru mesaj este legat de temele politice majore care stau cu prioritate pe agenda USL, a majorităţii parlamentare, a Guvernului nostru pentru perioada care urmează şi avem aici în principal, dincolo de activitatea guvernamentală şi de urmărirea programului de guvernare, tema revizuirii Constituţiei care este o temă fundamentală, angajată încă din campania electorală şi care parcurge un calendar normal. Probabil în jurul datei de 20 mai, odată cu încheierea lucrărilor Forumului Constituţional, vor începe şi lucrările curente şi intense ale Comisiei parlamentare pentru elaborarea proiectului de revizuire. Calendarul pe care noi îl anticipăm şi pe care îl dorim şi pe care vom încerca să-l parcurgem este ca până la sfârşitul acestei sesiuni parlamentare proiectul din comisie să fie adoptat”, a spus Antonescu, într-o conferinţă de presă susţinută după şedinţa USL.

ELIT

Liderul liberal a susţinut că miercuri şi joi vor avea loc dezbateri cu reprezentanţi ai Comisiei de la Veneţia privind revizuirea Legii fundamentale. De asemenea, Antonescu a arătat că referendumul pentru revizuirea Constituţiei va avea loc în toamnă.

El a punctat că o temă la fel de importantă este cea a regionalizării şi descentralizării şi preocuparea în paralel pentru legea referendumului şi legea electorală care sunt „extrem de importante pentru însănătoşirea şi îmbunătăţirea mecanismelor şi sistemului politic, democratic din România”.

Mihail David - 2020

Sursa: Agerpres.ro

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

1 comentariu

Status-Quo 7 mai 2013 at 20:39

K-k-rau s-a trezit! In sfarsit!

Si primul lucru care i-a iesit pe gura, din pacate, n-a fost ”unde facem un poker” ci ”revizuirea Constitutiei”.

Care se va modifica cum vrea muschii kkaraului iar ”prostanii” sunt intrebati, la sfarsit, daca-i DA ori daca-i BA.

Cat mai putina dezbatere ca sa nu ne doara capu.

De un lucru putem fi absolut siguri: c-or s-o modifice sa le convina lor.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...