Rămâi conectat

Ştirea zilei

Criminalul din Alba care și-a ucis soția în bătaie a vrut să fie eliberat după doar 5 ani: Ce au decis judecătorii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Criminalul din Alba care și-a ucis soția în bătaie a vrut să fie eliberat după doar 5 ani: Ce au decis judecătorii

Bărbatul de 64 de ani din Alba condamnat la 10 ani de închisoare, în 2017, după ce și-a ucis soția în bătaie deoarece ”nu era bună gospodină”, vrea să fie liberat condiţionat din penitenciar, însă judecătorii i-au respins solicitarea.

A. R. se află în Peniteniciarul Deva şi a depus cerere de liberare după ce a executat fracţia necesară pentru a putea părăsi condiţionat închisoarea. Bărbatul se află după gratii din octombrie 2016. Judecătoria Deva i-a respins cererea pe 12 ianuarie 2022.

„Executarea pedepsei privative de libertate la care a fost condamnat petentul a început la data de 17.10.2016 şi urmează să expire la data de 01.05.2026; transformată în zile pedeapsa este egală cu 3.652 zile. Pentru a deveni propozabil în vederea liberării condiţionate, condamnatul trebuie să execute fracţia de 1/2 din pedeapsă, respectiv 1.826 zile de închisoare.

Comisia a constatat sub acest aspect că deţinutul a executat de la 17.10.2016 până la 05.01.2022, 1.907 zile închisoare, la care se adaugă 60 zile considerate ca executate pe baza muncii prestate, 168 zile câştig conform art. 551 din Legea nr. 254/2013, 0 zile arest preventiv, în total 2.135 zile câştigate şi executate”, se precizează în hotărârea instanţei de judecată.

Mai departe, magistratul a constatat însă că deţinutul nu poate fi liberat condiţionat. „Având în vedere gravitatea infracţiunii, restul mare rămas de executat din pedeapsă, precum şi eforturile relativ reduse pe care deţinutul le-a dedus în planul reintegrării sale sociale, instanţa apreciază că timpul executat până în prezent este insuficient, perioada amânării propusă de comisie este rezonabilă, urmând a fi menţinut termenul pentru discutarea în cadrul Comisiei de propuneri de pe lângă Penitenciarul Deva. Se impune participarea în continuare la activităţii şi programe şi manifestarea unei conduite bune prin recompensare şi fără abateri disciplinare în continuare”, se mai susţine în hotărâre.

Acesta ar urma să poată formula o nouă cerere de liberare condiţionată după data de 4 iulie 2022.

În timpul procesului, A. R. a recunoscut săvârşirea faptei. A mărturisit, în faţa instanţei, că „avut viaţă grea, soţia consuma băuturi alcoolice, trebuia să îşi facă singur de mâncare”, că nu a intenţionat să o omoare şi că regretă fapta. Potrivit anchetatorilor, în 14 octombrie 2016, R. s-a întors de la serviciu şi a constatat că soţia sa, care consuma în mod excesiv alcool, neglijând activităţile gospodăreşti, nu preparase nimic de mâncare.

Inculpatul a început că o lovească pe victimă în mod repetat cu obiecte contondente, provocându-i acesteia multiple leziuni traumatice are au provocat decesul. Ulterior, bărbatul a încercat să ascundă urmele infracţiunii prin îmbrăcarea cadavrului, aşezarea acestuia într-un sicriu şi pregătirea grabnică a celor necesare înmormântării. R. a solicitat certificat de deces de la medicul de familie, care însă a refuzat şi a anunţat poliţia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

„Îți dau 1.000 de euro, șefule”: Cum a încercat un șofer din Alba care a încercat să mituiască un polițist de la rutieră

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Îți dau 1.000 de euro, șefule”: Cum a încercat un șofer din Alba care a încercat să mituiască un polițist de la rutieră Un bărbat din Alba a fost condamnat de magistrații Tribunalului Alba la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare, cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită. Citește și: Șoferul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea