Rămâi conectat
Festivalul Roman Apulum - 2022

Actualitate

Crimă șocantă în Grecia: Tânără mămică, ucisă de trei hoți, chiar lângă bebelușul ei de 11 luni. Recompensă de 300.000 de euro pentru informații despre criminali

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

O mămică tânără din Grecia a fost ucisă de trei bărbați care intraseră în locuința acesteia pentru a o jefui. Caroline Crouch, în vârsta de doar 20 de ani, a decedat chiar lângă bebelușul ei de 11 luni. Polițiștii fac cercetări la momentul actual pentru găsirea ucigașilor, arată DCNEWS.ro.

Spărgătorii, cu cagule pe cap, au pătruns în casa Carolinei și a soțului ei Charalambos Anagnostopoulos, în vârstă de 32 de ani, la Glyka Nera, la nord-est de capitala Greciei. L-au legat pe Anagnostopoulos de un scaun și au urmărit-o pe Caroline care se ascundea în pod cu bebelușul ei de 11 luni.

Detalii cutremurătoare

A fost găsită moartă lângă copil. Caroline a fost bătută și strangulată până la moarte de către cei trei deoarece ar fi ezitat să spună unde sunt banii și bijuteriile. Hoții au amenințat-o în repetate rânduri că îi voi omorî și copilul.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Spuneți-ne unde sunt banii, vom ucide copilul”, a spus unul dintre spărgători, potrivit soțului femeii.

„I-am implorat. Le-am spus unde vor găsi banii ”, a adăugat el.

Bebelușul, amenințat cu pistolul la tâmplă

Cei trei aveau o armă. Potrivit rapoartelor, la un moment dat aceștia au îndreptat pistolul și spre tâmpla copilului.

„Le-am spus unde ascunsesem banii pentru ca chinul să se termine repede. Am auzit-o pe soția mea țipând în permanență după ajutor, legată de pat. Am țipat amândoi să nu ne rănească. Bebelușul plângea, soția mea plângea în timp ce ei căutau în casă bani și bijuterii. Deodată au părăsit camera și apoi am încetat să mai aud vocea soției mele.”, a mai povestit Anagnostopoulos.

Au omorât și câinele

După crimă, cei trei a plecat cu 15.000 de euro în numerar și mai multe obiecte de valoare. De asemenea, au ucis câinele familiei pentru ca acesta să nu latre și să nu fie prinși de vecini. Anagnostopoulos a reușit să se dezlege câteva ore mai târziu și a sunat poliția.

Surse din poliție spun că, dat fiind faptul că ucigașii au rămas în casă cel puțin o oră și jumătate, cel mai probabil vor fi găsite amprente care să-i ajute să le identifice identitatea. Oamenii legii au preluat deja material genetic de pe hainele victimelor, precum și din unghiile lor, pe care speră că le vor putea folosi în ancheta lor.

Recompensă de 300.000 de euro pentru informații

Ministrul pentru ordine publică, Michalis Chrisochoidis, a anunțat o recompensă de 300.000 de euro pentru orice informații care ar putea duce la capturarea celor trei ucigași.

”Rareori se întâlnește o astfel de barbarie în Grecia, în societatea greacă, chiar și în rândul infractorilor.”, a spus el. ”Am văzut alte câteva crime urâte de-a lungul anilor. Dar asta a fost extrem de brutală și violentă.” a completat.

Rata criminalității în Grecia este relativ scăzută în comparație cu restul Europei. În primele nouă luni ale anului 2020 a scăzut comparativ cu perioada corespunzătoare din 2019, potrivit Poliției Elene (ELAS).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna august și începutul lunii septembrie 2022. Prognoza METEO pe PATRU săptămâni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022
Cum va fi VREMEA în luna august și începutul lunii septembrie 2022. Prognoza METEO pe PATRU săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat prognoza meteo pentru finalul verii și începutul toamnei.

Pronoza meteo pentru săptămâna 15 – 22 august

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va în general excedentar în jumătatea estică a țării, precum și la munte, dar și local deficitar în regiunile sud-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal.

Pronoza meteo pentru săptămâna 22 – 29 august

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Pronoza meteo pentru săptămâna 29 septembrie – 5 septembrie

Temperaturile medii se vor situa peste cele normale pentru această perioadă, în toată țara, dar mai ales în regiunile vestice. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Pronoza meteo pentru săptămâna 5 – 12 septembrie

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale, la nivelul întregii țări.

Șapte proiecte majore la ANM. Elena Mateescu, despre Centrul Agrometeorologic: România deschide un drum

Elena Mateescu, director general ANM, prezentă la conferința „Schimbările climatice, prioritate zero la nivel european. Ce face România?”, a prezentat obiectivele pe care ANM și le-a asumat până la data de 31 decembrie 2023.

„Pentru că rolul Administrației Naționale de Meteorologie este să monitorizeze, să elaboreze avertizări și prognoze meteorologice, avem un proiect în implementare. Contractul a fost semnat cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în mai 2022, cu 7 obiective foarte importante: (1) modernizarea rețelei de radare meteorologice cu 7 radare noi Doppler, dual-polarimetrice, în bandă S; (2) modernizarea rețelei de detecție a fulgerelor; (3) modernizarea infrastructurii de comunicații și îmbunătățirea performanțelor sistemului informatic al ANM; (4) extinderea modernității rețelei naționale de stații meteorologice automate; (5) sistem de recepție, prelucrare, vizualizare, arhivare și diseminare a datelor de la sateliții meteorologici și de supraveghere a atmosferei; (6) sistem de recepție, prelucrare, arhivare și diseminare a datelor de la sateliții Copernicus Sentinel-1, Sentinel-2, Sentinel-3 și Sentinel-5P de tip capabil să asigure înregistrări ale zonelor afectate de dezastre sau situații de criză pe teritoriul național; (7) Centrul Agrometeorologic pentru Regiunea VI-Europa din cadrul Organizației Meteorologice Mondiale”, a precizat Elena Mateescu.

„În acest moment, suntem în perioada de evaluare tehnică a ofertelor depuse pentru toate cele 7 obiective, pentru că trebuie să le implementăm până la 31 decembrie 2023. Mulțumesc echipei care lucrează la implementarea acestor. Este foarte greu, desfășurăm și activitate operativă simultan cu ceea ce înseamnă nevoia de a ne moderniza și a beneficia de fondurile europene.”

„Reperul clădirii (n.r. Centrului Agrometeorologic) este acela de „clădire verde-smart green”, care va asigura schimbul de informații și realizarea de produse pentru fermierii din România și din Europa. Este foarte important acest lucru, pentru că astfel rămânem în elita meteorologiei și agrometeorologiei internaționale și România deschide un drum, realizând primul centru de acest fel, din lume.”, a mai spus directorul ANM.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

David Popovici, medalie de aur la Campionatele Europene de natație de la Roma, la proba de 200 metri liber: A depășit un nou record

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022
David Popovici, medalie de aur la Campionatele Europene de natație de la Roma, la proba de 200 metri liber: A depășit un nou record

În cursul zilei de luni, David Popovici a câștigat proba de 200 de metri liber la Campionatele Europene de natație de la Roma, cu timpul de 1:42,97, fiind al treilea cel mai bun timp din istorie la această probă. Acesta a înregistrat un nou record mondial și european la juniori.

Popovici (17 ani), campionul mondial en titre al distanţei, s-a impus în stil de mare campion, cu timpul de 1 min 42 sec 97/100, nou record mondial şi european de juniori, precum şi al competiţiei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Popovici deţinea fostele performanţe la juniori (1 min 43 sec 21/100), realizate pe 20 iunie, la Mondialele de seniori de la Budapesta, unde cucerea aurul la 100 şi 200 m liber. Fostul record al competiţiei era deţinut de rusul Martin Maliutin (1 min 44 sec 79/100), din 21 mai 2021.

La Roma, medalia de argint a revenit elveţianului Antonio Djakovic, în 1 min 45 sec 60/100, iar bronzul a fost adjudecat de austriacul Felix Auboeck, în 1 min 45 sec 89/100.

David va lua startul şi în proba de 400 m liber, seriile fiind programate pe 17 august.

Înotătorul român s-a calificat, duminică, în finala probei de 200 m liber cu cel mai bun timp din semifinale.

David Popovici deţine recordurile european şi mondial de juniori (1:43.21) în această probă, din iunie, de la Mondialele de seniori de la Budapesta.

Sâmbătă, Popovici a cucerit titlul în proba de 100 m liber, cu un nou record mondial (46 sec 86/100).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Scade natalitatea, dar și mortalitatea în România: Sporul negativ se menține

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Scade natalitatea, dar și mortalitatea în România: Sporul negativ se menține

Potrivit celor mai noi statistici din România, numărul deceselor, dar și cel al nașterilor a scăzut în iunie anul acesta față de aceeași lună a anului trecut, dar și față de luna mai a anului curent.

Astfel, în iunie 2022 s-au născut 14.193 de copii, cu 33 mai puțini decât în luna precedentă și cu 1.353 mai puțini față de iunie anul trecut.

Scăderea numărului de decese e însă mult mai semnficativă.

Elit - Gustul Desăvârșit

Au fost înregistrate în iunie anul acesta 18.579 de decese, cu peste 2.200 mai puține față de luna mai a acestui an și cu aproape 3.000 sub nivelul din iunie 2021.

Sporul negativ se menține și luna aceasta.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea