Crima din cartierul albaiulian Partoș: Închisoare pe viață pentru Mădălin Miki Lupu, care a omorât o femeie și l-a rănit grav pe fiul acesteia

Paul Voicu - Primar 2020

Lupu Mădălin Miki a fost condamnat, luni, la închisoare pe viață, fiind acuzat că a intrat într-o gospodărie din Alba Iulia, unde a omorât cu lovituri de piatră o femeie de 80 de ani, rănindu-l grav și pe fiul acesteia. Două zile mai târziu a ajuns acasă, în Botoșani, unde a mai comis o crimă. Decizia Curții de Apel Alba Iulia în cazul acestuia este definitivă.

Lupu Mădălin Miki, în vârstă de 25 de ani, din Botoșani, a fost condamnat la închisoare pe viață după ce, anul trecut, a intrat într-o gospodărie din Alba Iulia, iar când s-a întâlnit cu proprietara a lovit-o cu o piatră de mari dimensiuni, dar și cu picioarele, în zona capului și a pieptului, până a decedat. Pe fiul acesteia l-a rănit grav, acesta fiind internat o perioadă lungă de timp în spital.

ELIT

Curtea de Apel Alba Iulia a menținut pedeapsa aplicată de Tribunalul Alba.

”Tip solutie: Menţinerea pedepsei. Solutia pe scurt: Admite apelurile formulate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba şi de inculpatul Lupu Mădălin Miki împotriva sentinţei penale numărul 45/20.03.2018 pronunţată de Tribunalul Alba şi a încheierii penale din 23.03.2018 pronunţată de Tribunalul Alba , ambele pronunţate în dosarul nr. 6016/107/2017. Desfiinţează, în parte, sentinţa penală atacată numai sub aspectul laturii penale privind aplicarea pedepsei complementare şi sub aspectul laturii civile privind despăgubirile materiale şi, în tot , încheierea penală atacată şi procedând la rejudecarea cauzei, Înlătură pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor civile prev. de art. 66 alin. 1 lit. a) şi b) Cod penal, aplicată inculpatului Lupu Mădălin Miki alături de pedeapsa rezultantă a detenţinunii pe viaţă. În baza art. 397 alin.1 Cod procedură penală rap. la art. 25 alin.1, art. 19 alin.5 Cod procedură penală şi art. 21 Cod procedură penală obligă inculpatul să plătească păr?ii civile Drâmbărean Călin Octavian suma de 12.767,41 lei cu titlu daune materiale. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale atacate în măsura în care nu contravin prezentei decizii.. În temeiul art. 424 alin. 3 Cod procedură penală ?i art. 72 Cod penal deduce din pedeapsa aplicată inculpatului, durata arestării preventive , începând cu data de 21.07.2017 şi până la data de 18.06.2018. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat în apel rămân în sarcina statului. Onorariul apărătorului desemnat din oficiu pentru inculpat în sumă de 260 lei se va avansa din fondurile speciale ale Ministerului Justi?iei ?i rămâne în sarcina statului potrivit art. 275 alin. 6 Cod procedură penală. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi , 18.06. 2018. Document: Hotarâre 504/2018 18.06.2018”, arată Curtea de Apel Alba Iulia.

Mihail David - 2020

Acesta mai are de plătit și daune morale în valoare de 250.000 de lei.

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

La unul dintre unltimele termene ale procesului, procurorul a solicitat pedeapsa închisorii pe viață, cerându-i magistratului să țină cont că acesta nu a avut niciun fel de remușcări, cu toate că și-a recunoscut fapta, dar și pentru că este recidivist, fiind eliberat condiționat. De asemenea, procurorul i-a amintit magistratului că două zile mai târziu, după faptele de la Alba Iulia, Lupu a mai comis o crimă, la Botoșani, în circumstanțe similare.

Lupu Mădălin Miki a reușit să fure din gospodăria în care a intrat, în iulie 2017, suma de 4.300 de lei, precum și obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte. Imediat după aceea, el a mers cu taxi până la Cluj-Napoca, plătind cursa, probabil, chiar cu banii furați de la femeia pe care a omorât-o.

Când a ajuns în județul Botoșani, inculpatul a mai comis o crimă în condiții similare, intrând în casa unei femei vârstnice cu scopul de a fura. Acest caz se află pe rolul instanțelor din Botoșani.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

?? 19 iunie 2018 at 14:37

Pentru un astfel de animal, pedeapsa este cam blinda !

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...