Creșterea salariului minim pe economie scumpește serviciul de iluminat public din Alba Iulia

În ședința CL Alba Iulia, din 22 mai, se va supune spre aprobare un proiect de hotărâre privind majorarea preţurilor unitare şi tarifelor pentru activitatile serviciului de iluminat public executate de către S.C. Flash Lighting Services S.A.

Documentul administrativ a fost întocmit în urma solicitării făcute de firmă, care a arătat că în urma creșterii salariului minim pe economie, au crescut și cheltuielile pentru activitățile cuprinse în contractul de concesionare:

ELIT

”În baza prevederilor Ordinului A.N.R.S.C. nr. 77/2007 și a prevederilor contractuale, SC. Flash Lighting Services SA a întocmit fișele de fundamentare, pentru serviciul de iluminat public a cheltuielilor pentru 346 de activități în parte pe baza cheltuielilor materiale, cheltuielilor salaríale și a cheltuielilor operaţionale – actualizate cu indicele de inflaţie de 100.22%, pe perioada decembrie 2016 – decembrie 2017 și cu indicele de creştere a salariului minim pe economie. Actualizarea activității de modernizare cuprinde în afara cheltuielilor materiale și a cheltuielilor operaţionale – ’’cheltuielile cu munca vie” – cheltuielile salariate care au crescut, în baza legislaţiei specifice, de la 1.450 de lei/luna, la 1.900 de lei/lună”, se arată în memoriul tehnico- economic prin care concesionarul serviciului justifică oportunitatea modificării valorii aferente activităţilor serviciului de iluminat public.

Dacă proiectul de hotărâre va fi aprobat de majoritatea consilierilor locali, noile preţuri şi tarife se vor aplica la Contractul de delegare prin concesionare a serviciului de iluminat public din Municipiul Alba lulia începând cu luna mai 2018.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...