Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Economie

Creditele statului, încurajate de CE

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Strategia Finanţelor de împrumuturi pe termen mediu şi lung, de pe pieţele internaţionale de capital, este sprijinită şi chiar încurajată de Comisia Europeană, potrivit ultimelor discuţii cu finanţatorii externi. Reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu, a precizat că instituţiile externe şi-au exprimat suportul pentru platforma Medium Term Notes, prin care România vrea să atragă între cinci şi şapte miliarde de euro pe parcursul a trei ani de la investitorii interesaţi de datoriile suverane. Oficialul crede, totodată, că pe piaţa internă mai există spaţiu pentru scăderea randamentelor.
Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a fost primul care a transmis abordarea CE, potrivit căreia finanţarea deficitului bugetar ar trebui făcută mai ales prin atragerea de surse externe. Pe de altă parte, FMI sprijină alternativa finanţării prin privatizarea unor companii publice. În privinţa costului împrumuturilor de pe pieţele externe, România traversează un moment prielnic, în condiţiile finalizării acordului stand-by. Încrederea investitorilor în capacitatea de rambursare a datoriei este susţinută şi de perspectivele unui acord de tip preventiv. (A.V.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Profesor de la ASE, despre ”iluzia creșterii economice pe datorie”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Profesor de la ASE, despre ”iluzia creșterii economice pe datorie” Cristian Păun, originar din Alba Iulia, a făcut pe contul său de socializare o analiză succintă a ”creșterii economice pe datorie”. Profesorul de la ASE  examinează modul în care a crescut datoria publică a României din anul 2020 până în 2024, cocluzionând câ ”ne îndreptăm […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea