Rămâi conectat

Actualitate

CREDITE CU DOBÂNDĂ ZERO, garantate de stat: VEZI dacă te încadrezi şi ce poţi face cu banii

Ziarul Unirea

Publicat

în

De luni, 15 octombrie, românii cu vârsta cuprinsă între 16 şi 55 de ani pot solicita împrumuturi de până la 10.000 de euro, în cazul în care sunt în sistemul de învăţământ sau urmează o formă de recalificare profesională. Banii pot fi utilizaţi pentru aproape toate activităţile de dezvoltare personală şi profesională: cursuri, taxe sau călătorii de studiu, abonamente la teatru, cinema, laptopuri, softuri, activităţi sportive sau servicii medicale nedecontate de CNAS.

”Investește în tine” începe la 15 octombrie, de când românii pot cere credite cu dobânda suportată de stat, conform unui comunicat de presă al Guvernului citat de Mediafax. Executivul a lansat joi programul „Investeşte în tine” şi a semnat documentele de garantare şi de plată.

Tinerii între 16 şi 26 de ani pot contracta credite cu dobândă suportată de la bugetul de stat de până la 40.000 de lei, dacă sunt în sistemul de învăţământ sau urmează cursuri de specializare autorizate de Ministerul Educaţiei Naţionale. În acelaşi timp, persoanele între 26 şi 55 de ani pot lua acelaşi tip de credite de până la 35.000 de lei, dacă sunt în sistemul de educaţie sau urmează cursuri de reconversie profesională.

Dacă cel care apelează la acest instrument de creditare este angajat, poate solicita încă 20.000 de lei. Anii de studiu vor reprezenta perioada de graţie pentru acest tip de finanţare.

Condiţiile de creditare

Executivul anunţă şi condiţiile de creditare. Astfel, dobânda este 0%, creditul se poate rambursa în termen de 10 ani, este garantat de stat în proporţie de 80%, perioada de graţie este de maxim 5 ani. În cazul în care nu este angajat, beneficiarul trebuie însoţit de un co-debitor pentru diferenţa de 20%.

Sumele pot fi folosite pentru îmbunătăţirea pregătirii profesionale sau pentru acces la diferite servicii de sănătate şi activităţi sportive.

Ce cheltuieli sunt eligibile

Cheltuielile eligibile sunt cele pentru educaţie: plata cursurilor de specializare/calificare/pregătire profesională, taxa de studii aprofundate (master, doctorat, MBA etc.) la unităţi de învăţământ din România, plata cărţilor, rechizitelor, revistelor de specialitate, taxa de participare manifestări ştiinţifice şi concursuri din România, costurile de transport pentru participarea la manifestări ştiinţifice din România sau din străinătate.

De asemenea, sumele pot fi folosite pentru achiziţionare de calculatoare, laptop-uri, imprimante, softuri, plata chiriei, plata taxei la grădinţă, creşă sau şcoală privată din România, abonamente culturale la cinema, teatru, operă, bibliotecă, muzee.

Pot intra la cheltuieli eligibile şi costul medicamentelor, analizelor medicale, serviciilor dentare sau intervenţiilor chirurgicale care nu sunt acoperite CNAS, costul publicării cărţilor sau al studiilor de specialitate, echipamente sportive de uz personal, abonamente la activităţi sportive (fitness, înot etc.), o parte din construcţia, achiziţia sau modernizarea unei locuinţe.

Programul guvernamental este implementat şi monitorizat de către Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză.

Sursa Gandul.info


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea