Rămâi conectat

Curier Județean

Crăciunelul de Sus: Au “închiriat” arma de la paznicul Puşcă şi au pornit la braconat

Bogdan Presecan

Publicat

în

Doi bărbaţi fără ocupaţie au fost prinşi la braconat de către poliţişti şi paznicii de la Ocolul Silvic după o urmărire ca la vânătoare. La data de 30 decembrie, 2011, poliţiştii de la Jidvei, împreună cu paznicii Fondului de Vânătoare Jidvei, au organizat o acţiune pentru combaterea faptelor de braconaj cinegetic, pe raza comunei Cetatea de Baltă. Cu această ocazie, în zona Făgeţel, pe raza localităţii Crăciunelu de Sus, au identificat un autoturism marca Audi A4 culoare neagră înmatriculat în SB, din care au coborât două persoane suspecte ce aveau asupra lor o armă de vânătoare şi care, la observarea poliţiştilor, au abandonat puşca într-un lăstăriş şi au fugit să se ascundă într-o zonă împădurită. La scurt timp poliţiştii, însă, împreună cu paznicii de vânătoare, au reuşit prinderea celor doi suspecţi, Baciu N., de 24 de ani, din municipiul Mediaş, judeţul Sibiu şi Goga S., de 38 de ani, din comuna Cetatea de Baltă, judeţul Alba.

În urma  căutărilor efectuate a fost găsită şi arma, o carabină calibru 7,64, marca Prinz-Germanz, cu un număr de 4 cartuşe, unul dintre ele fiind armat pe ţeava armei.   Ulterior s-a mai stabilit că arma aparţine lui Puică I., de 52 de ani, din comuna Cetatea de Baltă, posesor al unui permis de portarmă, ca a dat de bună voie arma celor doi suspecţi ştiind că nici unul dintre aceştia nu posedă permis portarmă sau de vînătoare, pentru ca aceştia să o folosească la braconaj. Paznicul Puşcă este angajat ca al Ocolului Silvic Sebeş din cadrul Direcţiei Silvice Alba.

            În cauză, cei trei sunt cercetaţi în comntinuare sub aspectul comiterii infracţiunilor de ,,deţinerea fără drept de arme şi muniţii”, şi pătrunderea fără drept cu arma pe fondul de vânătoare. (B.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea