Rămâi conectat

Actualitate

COVID-19, mai contagios datorită unei mutații recente: Masca și distanțarea ar putea deveni ineficiente. Avertismentul experților

Ziarul Unirea

Publicat

în

COVID-19, mai contagios datorită unei mutații recente: Masca și distanțarea ar putea deveni ineficiente. Avertismentul experților

Virusul Sars-CoV-2 ar fi suferit mutații care îl fac mai contagios, arată cel mai mare studiu genetic desfășurat în SUA. Experții avertizează că există posibilitatea ca virusul să se adapteze la măsurile de protecție, iar masca și distanțarea să devină ineficiente.

O tulpină de coronavirus este acum dominantă în SUA, fiind responsabilă pentru 99,9% din cazurile studiate. Această tulpină a devenit mai contagioasă în urma unei mutații apărute în structura învelișului proteic al virusului, potrivit The Telegraph.

Virologul, care lucrează la Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase (NIAID), a declarat că virusul a devenit mai transmisibil, ceea ce ar putea avea implicații asupra modului în care îl putem controla, pentru că ar putea „ocoli” metodele de prevenție.

„Purtarea măștilor, spălarea mâinilor, toate acestea sunt sunt bariere în calea transmiterii virusului, dar pe măsură ce virusul devine mai contagios, statistic devine mai eficient în ocolirea acestor bariere”, a declarat el.

Oamenii de știință de la universitățile din Chicago și Austin, au descoperit că persoanele infectate cu această nouă tulpină aveau cantități mai mari de virus prezente în sistemul respirator, ceea ce duce la o răspândire mai eficientă a virusului.

Unul dintre autorii studiului spune că mutația D614G a devenit dominantă în Houston și în alte zone, pentru că s-a adptat transmiterii interumane și a provocat aproape toate cazurile de Covid-19 din al doilea val care a lovit SUA.

Totuși, cercetătorii precizează în studiul publicat miercuri că această tulpină nu este mai letală.

Un studiu similar desfășurat în Marea Britanie a ajuns la o concluzie similară: frecvența tulpinii D614G crește „într-un ritm alarmant” și a devenit dominantă în Europa, SUA, Canada și Australia.

În timpul primului val al pandemiei, din martie, 71% din infectările apărute în Houston au fost provocate de tulpina D614G, care s-a răspândit din China. În timpul celui de-al doilea val, din luna mai, D614G era responsabilă pentru 99,99% dintre cazuri, mai spun cercetătorii.

Sursa: StirilePROTV


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Atenționare meteo de vreme rea: Ninsori și vânt în mai multe zone din țară, până joi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Atenționare meteo de vreme rea: Ninsori și vânt în mai multe zone din țară, până joi Meteorologii ANM au emis o atenționare de vreme rea, valabilă în mai  multe regiuni ale țării, până joi, 21 martie.  Citește și: Cum va fi VREMEA până în 15 aprilie 2024: Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele patru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea