Rămâi conectat

Curier Județean

Corul de copii ”Flori de mai” va avea noi ținute de scenă. Vitas România sponsorizează confecționarea acestora

Publicat

în

Campania ”Produs din suflet pentru comunitate” înregistrează un nou succes. Prin această campanie, Centrul de Resurse – Academia Doamnelor Alba Iulia a lansat comunității locale provocarea de a susține achiziționarea de noi ținute de scenă pentru cei 42 de copii talentați care fac parte din Corul de copii ”Flori de mai”, dirijor Cristina Florea.

corConvinși de seriozitatea, munca și rezultatele excelente ale corului, Vitas România a decis să se alăture demersului și a sponsorizat integral realizarea ținutelor.

”Mă bucur nespus că Vitas România, prin implicarea de care a dat dovadă, a venit alături de noi în această campanie, “Produs din suflet pentru comunitate”, prin care dorim să ajutăm comunitatea locală să fie mai unită și să susținem oamenii valoroși din cadrul acesteia. Vreau să le mulțumesc acestor oameni sufletiști, în numele acestor copii talentați și al echipei Centrului de Resurse – Academia Doamnelor Alba Iulia. Am convingerea că orice sumă de bani care merge spre cultivarea talentului copiilor și tinerilor reprezintă, de fapt, o investiție în viitorul lor și al întregii comunități”, a declarat Ana Cosma, coordonatoarea Centrului de Resurse – Academia Doamnelor Alba Iulia.

Elit - Gustul Desăvârșit

Dincolo de munca plină de pasiune a copiilor și a coordonatorilor, funcționarea corului și obținerea rezultatelor deosebite implică și costuri (deplasare, cazare și asigurarea ținutelor de scenă), suportate de către părinți.

O nevoie permanentă a corului este cea a apariției scenice unitare. De aceea, campania ”Produs din suflet pentru comunitate” și-a propus să găsească fondurile necesare confecționării de costume de scenă pentru toți copiii corului, demers ce a găsit susținere din partea Vitas România.

Centrul de Resurse – Academia Doamnelor Alba Iulia a fost înființat în baza unui proiect finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane și funcționează ca structură a Primăriei Municipiului Alba Iulia.
Mai multe detalii despre campania ”Produs din suflet pentru comunitate” și despre proiectele susținute prin intermediul acesteia găsiți pe site-ul oficial al campaniei: www.produsdinsufletpentrucomunitate.wordpress.com

Despre Corul de copii ”Flori de mai”

Corul de copii ”Flori de Mai” din Alba Iulia este recunoscut, la ora actuală, ca unul dintre cele mai bune din țară. Corul a luat ființă în octombrie 2011 la inițiativa profesoarei Cristina Florea – dirijor și a profesoarei Elena Beșliu – acompaniament pian, în cadrul Școlii gimnaziale Vasile Goldiș din Alba Iulia.

În 2013, Corul “Flori de Mai” s-a reorganizat cu elevii din ciclul primar al Liceului de Arte Regina Maria din Alba Iulia (circa 40 elevi). Corul a participat la Festivalul Național de Colinde de la Ighiel, județul Alba, iar în 7-8 iunie 2014 a obținut Marele Premiu Intermezzo la București în cadrul Festivalului Internațional al Copilăriei. Tot la București, în cadrul Festivalului Internațional de Folclor “Prieteni în Europa”, a obținut Trofeul de Onoare al festivalului.

În 2015, Corul “Flori de Mai” a obținut premiul al II-lea la Concursul Național de Interpretare vocală “Un talent înnăscut” de la Râmnicu Vâlcea, iar la București cu o parte din cor (băieți), constituită în grupul Tempo, a obținut Premiul I.
La sfârșitul anului trecut, în preajma Crăciunului, Corul de copii ”Flori de Mai” a fost invitat să susțină mai multe recitaluri în capitala Austriei, Viena.

Despre Vitas România

Vitas România este principala instituţie de microcreditare din vestul şi centrul României, ce acordă credit micilor întreprinzători încă din 1996. În decursul celor 20 de ani de funcţionare, Vitas România a finanţat peste 17.000 clienţi şi a realizat împrumuturi de peste 100.000.000 dolari. Instituția deține sucursale în 9 județe din centrul și vestul țării: Alba, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Gorj, Mehedinți, Sibiu și Timiș.

Misiunea Vitas este de a oferi produse şi servicii financiare pentru nevoile clienţilor săi şi de a susţine dezvoltarea personală, a afacerii şi a comunităţii în care ei trăiesc. Astfel, Vitas România s-a implicat activ, de-a lungul anilor, în inițiative de spijinire a zonelor miniere din Valea Jiului, de ajutorare a sinistraților inundațiilor din 2004 din județul Timiș sau de creare a unui cod de conduită europeană în domeniul microfinanțării.

Vitas România dorește să vină în întâmpinarea nevoilor și ideilor celor din comunitățile unde activează. Reprezentanții Vitas consideră că este important ca inițiativele mici să fie susținute și încurajate. Doar așa, lucrând împreună, putem pune umărul la construirea unei lumi mai bune.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

VIDEO| Concert emoționant La Biserica Evanghelică din Sebeș pentru a-l omagia pe Carl Filtsch, care a încântat 200 de copii

Publicat

în

Concert emoționant La Biserica Evanghelică din Sebeș pentru a-l omagia pe Carl Filtsch, care a încântat 200 de copii

Vineri, 27 mai 2022, la Sebeș a avut loc un impresionant concert educativ menit să îl omagieze pe Carl Filtsch, micul geniu al muzicii clasice născut în vechiul burg săsesc, în anul 1830. Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș a invitat toate școlile din localitate să participe la un eveniment care le-a fost dedicat și care a avut ca scop promovarea emoționantei povești a lui Carl Filtsch în rândul elevilor. Primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor și preotul Alfred Dahinten au adus un omagiu la statuia lui Carl Fitsch, situată pe bulevardul Lucian Blaga din Sebeș, pe aleea din vecinătatea Bisericii Evanghelice.

Concert educativ s-a numit „Harmony of sounds” și a fost atent pregătit de muzicienii: Emma Damian – flaut, Alexandra Pamfilie – pian, Radu Besliu – clarinet, Mihaela Roșiu – vioară, Alina Cozma – vioară, Irene Marc – violă, Darius Clamba – violoncel, Tabea Bebeșelea – flaut, Alexandra Diaconu – flaut, Beatriz Marc – flaut, Petru Mazilu – pian, Ovidiu Borz – fagot, Paul Pienariu – cajon. Repertoriul a inclus: „10000 Reasons” – Matt Redman, „Amazing Grace” – Sergiu Strete, „Pilgrim” – autor necunoscut, aranjament Laurențiu Muntean, „Overcomer” – Daniel Ardelean, „Cornerstone” – Bradley Knight, „Greatness” – Daniel Petrean și Laurențiu Muntean.

Elit - Gustul Desăvârșit

Muzicianul Carl Filtsch (1830-1845) s-a născut la Sebeș și este considerat unul dintre cei mai mari pianiști ai secolului al XIX-lea și cel mai strălucit discipol al marilor compozitori Frédéric Chopin și Franz Liszt. Deși s-a stins la o vârstă fragedă (15 ani), Carl Filtsch s-a remarcat în viața culturală a vremii sale, în cele mai importante centre ale Europei: Budapesta, Viena, Wiesbaden, Baden-Baden, Paris și Londra. Monumentul său funerar, dăltuit în marmură, se găseşte în cimitirul San Michele din Veneţia.

Carl Filtsch, care a început să improvizeze la pian de la o vârstă fragedă, a lăsat în urma sa opt compoziţii proprii, dintre care unele au fost publicate pentru prima dată la Londra, în 1843. El a compus şi un concert pentru pian, care, din păcate, s-a pierdut. În ciuda influenţelor uşor de recunoscut ale profesorilor săi, în lucrările sale se oglindesc o maturitate timpurie şi un talent remarcabil. Dintre compoziţiile sale amintim: „Choral 1839″, „Romanze ohne Worte 1840″, „Barcarolle”, „Mazurka”, „Impromptu in Ges – Dur 1843″, „Impromptu inb – Moll 1843″, „Introduction und Variationen Op.2″, „Lebewohl von Venedig (Adieu)”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Beneficiarii Centrului de zi pentru persoane adulte cu dizabilități „Sfântul Meletie” din Alba Iulia au vizitat mai multe obiective religioase din județul Alba

Publicat

în

FOTO| Beneficiarii Centrului de zi pentru persoane adulte cu dizabilități „Sfântul Meletie” din Alba Iulia au vizitat mai multe obiective religioase din județul Alba

Beneficiarii Centrului de zi pentru persoane adulte cu dizabilități „Sfântul Meletie” din Alba Iulia au luat parte, joi, 26 mai, la un pelerinaj organizat de Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, în colaborare cu Direcția pentru Asistență Socială Alba. De data aceasta, 16 beneficiari, cu vârste cuprinse între 28 și 73 de ani au vizitat mai multe obiective religioase din județul Alba.

În prima parte a zilei, excursioniștii au poposit la Mănăstirea cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, de la Râmeț. Aici, beneficiarii s-au închinat la racla cu moaștele Sfântului Ghelasie de la Râmeț, au aflat despre cât de grabnic ajutător este Sfântul Efrem cel Nou și s-au rugat la mormântul părintelui Dometie Manolache, unul dintre duhovnicii de profunzime ai acestei vetre monahale. Intinerariul a continuat cu Schitul ,,Înălțarea Sfintei Cruci” din Aiud, unde beneficiarii au vizitat monumentul noilor martiri ai neamului românesc, numit „Calvarul Aiudului”. În interiorul edificiului memorialistic sunt inscripționate pe plăci de marmură numele mărturisitorilor temnițelor comuniste și osuarul. Tot aici, pelerinii așezământului social au participat la Sfânta Liturghie.

Elit - Gustul Desăvârșit

În a doua parte a zilei beneficiarii au avut plăcerea de a vizita mănăstirea Dumbrava, care poartă hramul Sfântului Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, bucurându-se de explozia ce o înconjoară. Următoarea oprire a fost la un local din Aiud unde drumeții au servit prânzul și au avut prilejul să-și împărtășească impresiile despre locurile pe care le-au vizitat, până în acel moment.

Ultima parte a zilei a fost rezervată vizitării celor două mânăstiri din localitatea Rimetea. Unul din aceste așezăminte monahale poartă hramul „Sfinții Arhangheli Mihail, Gavriil și Rafail”. Aici, beneficiarii s-au închinat cu evlavie la icoane, la raclele cu relicvele Sfântului Efrem cel Nou și ale Sfântului Gherasim din Kefalonia și au simțit să intoneze câteva cântece religioase și pricesne. La cealaltă mănăstire, aflată sub oblăduirea Sfântului Ioan Botezătorul, participantii la acest pelerinaj au avut prilejul de a lua parte la slujba Vecerniei, săvârșită în paraclisul de vară.

Centrul de zi pentru persoane adulte cu dizabilități „Sf. Meletie” Alba Iulia oferă servicii de informare și consiliere socială, consiliere psihologică și spirituală, servicii de recuperare, kinetoterapie și ergoterapie, orientare profesională și facilitarea obținerii unui loc de muncă, activități de socializare, culturale și recreative pentru 20 de persoane cu dizabilități din Alba Iulia și pentru 105 persoane cu dizabilități ocrotite în 11 Locuințe Maxim Protejate din județul Alba.

Centrul funcționează din anul 2008 în cadrul Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, în parteneriat cu Primăria Alba Iulia prin Direcția de Asistență Socială Alba Iulia și Consiliul Județean Alba prin DGASPC Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Concursul „Educație Rutieră – Educație pentru Viață”: Echipajul Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” din Alba Iulia a ocupat locul I

Publicat

în

FOTO| Concursul „Educație Rutieră – Educație pentru Viață”: Echipajul Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” din Alba Iulia a ocupat locul I

Etapa judeţeană a concursului „Educaţie Rutieră – Educaţie pentru Viaţă” și-a desemnat câștigătorii. Locul I a fost câștigat de echipajul Şcolii Gimnaziale „Avram Iancu ” din Alba Iulia.

Azi, 27 mai 2022, a avut loc etapa judeţeană a concursului „Educaţie Rutieră – Educaţie pentru Viaţă”, organizat de Inspectoratul de Poliție Județean Alba împreună cu Consiliul Județean Alba și Inspectoratul Școlar Județean Alba.

Elit - Gustul Desăvârșit

Concurenţii au avut de parcurs 3 probe, una de teorie, o probă de îndemânare în conducerea bicicletei, pe un traseu special amenajat şi una practică, de aplicare a cunoștințelor teoretice.

Înainte de începerea competiției, participanţii au fost instruiţi de polițiștii Serviciului Rutier cu privire la regulile impuse de competiţie.

Scopul acestui concurs, a cărei organizare a fost reluată după o pauză de doi ani, cauzată de pandemie, la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” din municipiul Alba Iulia, este acela de a forma, în rândul elevilor, un comportament rutier responsabil, pe baza cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie, în vederea prevenirii accidentelor rutiere.

Participanții au avut ocazia să-şi demonstreze cunoştinţele dobândite în ceea ce priveşte circulaţia rutieră, precum şi îndemânarea în folosirea bicicletei în poligon.

Premiile, puse la dispoziție de Consiliul Județean Alba, au constat în biciclete, corturi pentru camping, saci de dormit, articole de camping, dulciuri diplome și medalii.

Pe primul loc al podiumului a urcat echipajul format din elevi ai Şcolii Gimnaziale „Avram Iancu” din Alba Iulia, pe locul II s-a clasat echipajul Școlii Gimnaziale ”Axente Sever” din Aiud, iar pe locul III echipajul Școlii Gimnaziale ”Lucian Blaga” din Ocna Mureș.

Câştigătorii concursului vor participa la faţa naţională, care se va desfăşura, în vacanța de vară, la Buzău.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare