Rămâi conectat

Politică Administrație

Coronarografii gratuite pentru cardiacii din Alba la o clinică din Sibiu. Vezi în ce condiții!

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Polisano“Județele Alba și Sibiu au cele mai multe cazuri de mortalitate prin infarct”

Pacienții din județele Alba și Sibiu beneficiază începând din 20 ianaurie de coronarografii gratuite la clinica Polisano din municipiul Sibiu, în cadrul unei campanii de responsabilitate socială inițiată de unitatea sanitară.

Pacienții se vor prezenta la clinică cu dosarul medical care confirmă afecţiunea şi necesitatea unei coronografii, vor fi consultaţi de cardiolog, consultaţie care va trebui achitată, după care vor beneficia gratuit de coronografie şi de spitalizare gratuită în urma proceduri, pentru o perioadă de 24-48 ore.

„Noi, echipa de la Polisano, am decis să pornim acestă campanie de responsabilitatea socială, cum am numit-o, pentru că judeţele Sibiu şi Alba au cele mai multe cazuri de mortalitate prin infarct. Media naţională este de aproximativ 7%, iar în Sibiu şi Alba numărul deceselor cauzate de infarct este undeva între 12-15%. Acest lucru se datorează faptului că până acum nici judeţul Sibiu, nici judeţele învecinate nu au avut o secție de Cardiologie Interventională, dar acum avem aşa ceva la Polisano, iar bolnavii cu afecţiuni cardiovasculare trebuie să afle de acest lucru şi să îşi facă coronarografii pentru a preveni infarctul”, a declarat medicul Nicolae Florescu, șeful Secției Cardiologie Intervențională și coordonator al Programului de Infarct Miocardic din cadrul Polisano, pentru turnusfatului.ro.

Campania va dura 30 de zile, pentru prima săptămână fiind deja programaţi 20 de pacienţi. Sibienii se pot programa zilnic, între orele 10:00-11:00. Campania, care se adresează pacienților care prezintă suspiciuni de boală coronariană, le oferă pacienţilor posibilitatea să realizeze gratuit o procedură care în mod normal costă peste 1.500 de lei.

Coronarografia este o tehnică de diagnosticare folosită în cardiologie pentru vizualizarea arterelor coronare care irigă inima. Coronarografia este un examen medical complementar invaziv, care foloseşte tehnica radiografiei cu raze X şi injectarea cu un produs de contrast iodat ce pune în evidenţă arterele.

sursa: turnusfatului.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea