Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

„Cornul și laptele” ar putea deveni „Masca și dezinfectantul”. Propunerea medicilor de familie pentru noul an școlar

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

„Cornul și laptele” ar putea deveni „Masca și dezinfectantul”. Propunerea medicilor de familie pentru noul an școlar

Mai mulți medici de familie propun ca programul „Cornul şi laptele” să devină „Masca şi dezinfectantul”, în noul an școlar. Totodată, ei cer și eliminarea birocrației adeverinţelor de început de an. Medicii spun că este important ca elevii să revină în bănci atât pentru a le fi predată materia în mod direct, cât și ca să învețe să respecte măsurile de prevenire a infectării cu noul coronavirus.

„Este foarte important ca părinții și autoritățile, în această perioadă, să înțeleagă că masca și dezinfectantul sunt la fel de importante, poate chiar mai importante decât cornul și laptele. Într-adevăr, am avut un program de succes în ceea ce privește cornul și laptele, dar ceea ce primează în acest moment sunt măsurile de protecție, astfel încât să prevenim îmbolnăvirea la școală. Dacă la școală se formează la un moment dat, atunci când se servește cornul și laptele, de exemplu, posibilitatea unei aglomerări sau ne dăm jos masca, pentru ca elevii să mănânce, iar copiii stau într-un spațiu închis fără mască, poată să apară o problemă în ceea ce privește transmiterea bolii. Noi nu spunem că trebuie eliminat programul Cornul și laptele, ci doar vrem să evidențiem importanța programului Masca și dezinfectantul”, a explicat la Digi24 Gindrovel Dumitra, medic de familie.

El a reamintit că sunt o mulțime de copii, mai ales în școlile rurale, care locuiesc cu bunicii, părinții fiind plecați la muncă în străinătate, și de aceea ar fi important ca statul să asigure mcondiții pentru ca acei copii, în momentul în care intră în școală, să aibă posibilitatea de a purta mască.

„Există mijloace prin care putem adapta masca. O răsucire a elasticului în jurul urechii sau se poate folosi alt mijloc adițional, care să tragă mai în spate elasticul, pentru ca masca să fie pe față”, a explicat medicul, în legătură cu problema măștilor, care s-ar putea dovedi prea mari pentru unii copii de vârste mai mici.

Pentru medicul de familie, revenirea elevilor în sălile de clasă reprezintă o oportunitate de a învăța comportamentul adecvat în timp de pandemie.

„Educația reprezintă o prioritate, la fel ca și sănătatea, dar dacă învățământul ar pune în pericol sănătatea, atunci da, pe alocuri, acolo unde este cazul, aceste școli pot fi închise și trebuie trecut la regimul online. Dar nu la modul general. Dacă vorbim de județe cu număr redus de cazuri, în această situație copiii trebuie să meargă la școală și trebuie să învețe. Nu trebuie să avem o generație de sacrificiu. Este foarte important pentru acești copii să învețe atât materia pe care o au de învățat, cât și comportamentul în ceea ce privește măsurile de prevenire a transmiterii virusului SARS-CoV-2”, a explicat Gindrovel Dumitra.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea