Rămâi conectat

Politică Administrație

Cornel Suciu: Guvernul Cioloș este o mare dezamăgire pentru milioane de români

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pentru mine și cred că pentru milioane de români, Guvernul Cioloș rămâne cea mai mare dezamăgire! Acești tehnocrați au reușit să ducă în derizoriu până și definiția de tehnocrat. Discursul premierului Cioloș din Parlamentul României, când PSD-ul i-a solicitat să prezinte datele economice și situația României a fost unul eminamente politic.

cornel-suciu01Tot ce au reținut românii din declarațiile premierului Cioloș a fost o cuvântare de final în care ne-a explicat ce înseamnă onoare, patriotism sau un bun român. Un text pe care îl putea scrie și un elev de clasa a patra.

Ce am aflat însă… Am aflat că am avut dreptate. Premierul Cioloș a confirmat ceea ce noi spuneam. Și anume că în ultimul an nu s-a investit nimic și nu a fost atrase fonduri europene. Într-un cuvânt: ZERO PE LINIE. Despre proiectul de guvernare prezentat de domnul Cioloș nu pot să spun decât că este o înșiruire de cuvinte pompoase. În acest proiect nu se regăsește nimic din ceea ce ar trebui să însemne un program sau un proiect de guvernare!

M-aș fi așteptat de la niște tehnocrați să prezinte un proiect clar, concis bazat pe cifre și realități economice. Din păcate însă, în celebra Platformă 100 domnul Cioloș nu face altceva decât să enumere un set de principii care nu au nimic în comun cu economia. Mai exact, Platforma 100 nu conține niciun proiect de guvernare.

Legat de proiectul de guvernare cu care PSD-ul vine în fața electoratului vreau să precizez câteva lucruri:

1. Este un proiect sustenabil care pleacă de la o premisă foarte simplă. Creșterea economică trebuie să producă efecte în viața de zi cu zi a românilor.

2. Relaxarea fiscală, reducerea TVA sau creșterea salariului minim, măsuri luate de Guvernul Ponta trebuie să continue

3. Atragerea de fonduri europene trebuie să fie o prioritate Așa cum era de așteptat, prezentarea programului PSD de guvernare i-a făcut pe cei din alianța PDL-PNL să strige la unison că așa ceva este imposibil. Să ne amintim însă câteva lucruri.

În 2012 le spuneam românilor următoarele:

Vom reîntregi salariile și pensiile tăiate de Guvernul Boc; lVom reduce TVA-ul la 20 la sută iar la unele alimente de bază la 9 la sută; Vom crește valoarea punctului de pensie;

Vom crește valoarea salariului minim;

Vom mări rata de absorbție a fondurilor europene. Cei trei ani de guvernare Victor Ponta au dovedit că ceea ce le spuneam românilor în 2012 nu erau niște simple slogane de campanie.

Erau promisiuni care au fost onorate. Ce spuneau atunci la unison unii economiști, liberalii sau pedeliștii ? Că țara se va duce de râpă, că așa ceva este imposibil. Am avut cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană și am crescut rata de absorbție a fondurilor europene de la circa 40 la sută la 70 la sută. Tocmai de aceea, indiferent de ceea ce vor spune adversarii noștri politici în această campanie, legat de guvernele care s-au succedat la putere în ultimul deceniu, singura certitudine este că Guvernul Ponta a avut cele mai bune rezultate.

Cornel SUCIU, candidat PSD la Camera Deputaților


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea