Rămâi conectat

Politică Administrație

Cornel Petru Comșa cheamă din nou în fața instanței Consiliul Județean Alba. Ce vrea fostul șef al Centrului de Cultură?

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cornel Petru Comșa este cunoscut opiniei publice pentru îndelungata sa activitate în fruntea direcției de cultură a județului Alba, a scandalurilor și proceselor care au succedat îndepărtării sale din această funcție și, mai recent, în calitatea sa de tată al deputatului PPDD de Alba, Cornel Comșa.

V-am prezentat în 2012 începutul poveștii care face obiectul acestui articol, o poveste cu iz politic, ce culminează acum cu un nou proces în care Cornel Petru Comșa este „reclamantul” iar Consiliul Județean Alba „pârâtul” și care face obiectul suspendării executării unui act administrativ votat și adoptat recent de majoritatea consilierilor județeni.

„Cel mai demis director din istoria CJ Alba” contestă legalitatea concursului organizat pentru funcția de director executiv la Centrul de Cultură “Augustin Bena” din Alba Iulia, concurs în urma căruia, în locul său, în fruntea instituției a revenit Daniela Floroian. Reclamantul a atacat în contencios administrativ, într-un dosar înregistrat la 22 februarie la Tribunalul Alba, hotărârea de CJ prin care a fost validat rezultatul concursului de proiecte, organizat în urmă cu o lună, pe care l-a pierdut obținând o notă semnificatiiv mai mică decât cea a contracandidatului său.

Motivele invocate de Comșa pentru atacarea în justiție a hotărârii de CJ sunt legate de nerespectarea termenului de depunere a contestaților și de faptul că, din comisia de evaluare a concursului a făcut parte și un angajat al Consiliului Județean Alba, sugerându-se o situație de incompatibilitate.

Petru Comșa cheamă pentru a treia oară în fața judecătorilor instituția la care lucrează încă de dinainte de Revoluția din ‘89. După ce în 2005 a dat în judecată Consiliul Județean Alba pentru că a fost demis de președintele Ion Dumitrel din funcția de director al “Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale” (fosta direcție de cultură din cadrul instituției) și a câștigat procesul, Cornel Petru Comșa a fost repus în funcție fiindu-i plătite retroactiv toate drepturile salariale. Ion Dumitrel a găsit însă o altă soluție pentru a-l elimina pe cel care acuza atunci Consiliul Județean de practici ilegale, prin reorganizarea Direcției de cultură în actualul Centru de Cultură “Augustin Bena”, situație în care Cornel Petru Comșa nu s-a mai regăsit în noua organigramă, pe o funcție de conducere.

A urmat un al doilea proces, în care fostul director la Cultură i-a dat în judecată pe președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel și pe secretarul instituției, Mariana Hurubean, pe motiv că noul centru de cultură este ilegal constituit. Instanța nu i-a mai dat însă câștig de cauză lui Comșa.

În ceea ce privește urmările acestui demers juridic, până la pronunțarea instanței în legătură cu legalitatea HC de validare a câștigătorului concursului, situația la nivelul funcției de director executiv al centrul județean de cultură rămâne incertă. După ce a pierdut concursul, Petru Comșa a revenit în funcția de șef serviciu în cadrul aceleași instituții.

foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Poiana Vadului: Dragomir Avram – Un Om pentru Oameni, la Primăria Poiana Vadului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Poiana Vadului: Dragomir Avram – Un Om pentru Oameni, la Primăria Poiana Vadului USR Poiana Vadului are deosebita plăcere de a vă prezenta candidatul pentru funcția de primar, domnul Dragomir Avram. Cu o experiență de peste 20 de ani în serviciul comunității, atât ca poștaș, cât și ca viceprimar, Dragomir […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea