Ziarul Unirea

Cornel Petru Comșa cheamă din nou în fața instanței Consiliul Județean Alba. Ce vrea fostul șef al Centrului de Cultură?

Cornel Petru Comșa este cunoscut opiniei publice pentru îndelungata sa activitate în fruntea direcției de cultură a județului Alba, a scandalurilor și proceselor care au succedat îndepărtării sale din această funcție și, mai recent, în calitatea sa de tată al deputatului PPDD de Alba, Cornel Comșa.

V-am prezentat în 2012 începutul poveștii care face obiectul acestui articol, o poveste cu iz politic, ce culminează acum cu un nou proces în care Cornel Petru Comșa este „reclamantul” iar Consiliul Județean Alba „pârâtul” și care face obiectul suspendării executării unui act administrativ votat și adoptat recent de majoritatea consilierilor județeni.

ELIT

„Cel mai demis director din istoria CJ Alba” contestă legalitatea concursului organizat pentru funcția de director executiv la Centrul de Cultură “Augustin Bena” din Alba Iulia, concurs în urma căruia, în locul său, în fruntea instituției a revenit Daniela Floroian. Reclamantul a atacat în contencios administrativ, într-un dosar înregistrat la 22 februarie la Tribunalul Alba, hotărârea de CJ prin care a fost validat rezultatul concursului de proiecte, organizat în urmă cu o lună, pe care l-a pierdut obținând o notă semnificatiiv mai mică decât cea a contracandidatului său.

Motivele invocate de Comșa pentru atacarea în justiție a hotărârii de CJ sunt legate de nerespectarea termenului de depunere a contestaților și de faptul că, din comisia de evaluare a concursului a făcut parte și un angajat al Consiliului Județean Alba, sugerându-se o situație de incompatibilitate.

Petru Comșa cheamă pentru a treia oară în fața judecătorilor instituția la care lucrează încă de dinainte de Revoluția din ‘89. După ce în 2005 a dat în judecată Consiliul Județean Alba pentru că a fost demis de președintele Ion Dumitrel din funcția de director al “Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale” (fosta direcție de cultură din cadrul instituției) și a câștigat procesul, Cornel Petru Comșa a fost repus în funcție fiindu-i plătite retroactiv toate drepturile salariale. Ion Dumitrel a găsit însă o altă soluție pentru a-l elimina pe cel care acuza atunci Consiliul Județean de practici ilegale, prin reorganizarea Direcției de cultură în actualul Centru de Cultură “Augustin Bena”, situație în care Cornel Petru Comșa nu s-a mai regăsit în noua organigramă, pe o funcție de conducere.

A urmat un al doilea proces, în care fostul director la Cultură i-a dat în judecată pe președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel și pe secretarul instituției, Mariana Hurubean, pe motiv că noul centru de cultură este ilegal constituit. Instanța nu i-a mai dat însă câștig de cauză lui Comșa.

În ceea ce privește urmările acestui demers juridic, până la pronunțarea instanței în legătură cu legalitatea HC de validare a câștigătorului concursului, situația la nivelul funcției de director executiv al centrul județean de cultură rămâne incertă. După ce a pierdut concursul, Petru Comșa a revenit în funcția de șef serviciu în cadrul aceleași instituții.

foto arhivă

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

Te-ar putea interesa și:

Comunicat de presă| Călin Matieș: DRUMUL RUȘINII Județului Alba are vinovații exact în persoanele care se dau acum mari salvatori!

Drumul Național 75, cel mai prost drum al județului Alba și poate cel mai jalnic din întreaga Românie are și… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

3 Comentarii

COLEGUL DIN COALITIE 11 martie 2013 at 19:42

Se vede clar ca PP-ZERO-TV e mort si ion marincas cu mister cornelus comsa , nu au putut rezolva sefia lui petru ce-l batrin .
S-auzim numai de bine , dar noi nu prea credem!

Costel* 12 martie 2013 at 7:42

Asa cum a disparut OTV-ul asa va dispare si ZeroTv-istul cel batran …

Sunt dezamagit 12 martie 2013 at 7:46

Chiar nu vrea nimeni sa verifice activitatea acestui santajist? De unde credeti ca a avut(printre altale) bani pentru campania electorala a fiului sau? Daca vreti sa aflati intrebati artistii care au evoluat pe scena in anumite specracole finantate de centrul de cultura.

Comentariile sunt oprite