Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Economie

Cornel Coca Constantinescu (ASF): ”Asiguratorii au un rol semnificativ în finanțarea economiei*

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Prezent la evenimentul „Piețele Financiare din România”, organizat de publicația Economistul în cadrul ASE, cu sprijinul ASF și BNR, Cornel Coca Constantinescu vicepreședintele ASF a declarat:

“Industria asigurarilor are un rol social si economic important si contribuie semnificativ la dezvoltarea economica prin compensarea pierderilor accidentale rezultate din activitatea companiilor si prin punerea la dispozitie a resurselor necesare reluarii activitatii. In acelasi timp, insasi activitatea de asigurare promoveaza managementul responsabil si recompenseaza utilizarea mijloacelor adecvate de administrare a riscului aferente activitatii.

Asigurarile stimuleaza piata creditului, inclusiv cel imobiliar, impulsioneaza comertul si tranzactiile prin acoperirerea riscului derivat din pierderi neprevazute, dar posibile.

Societatile de asigurare au rolul de catalizator al resurselor financiare atrase prin intermediul produselor de asigurari de viata si efectueaza distributia acestora in economie prin investitiile realizate.

Contributia societatilor de asigurare la succesul ofertelor publice din ultimii ani nu a fost de neglijat.

Societatile de asigurare indeplinesc si rolul de investitor institutional pe termen lung, prin investirea fondurilor in diferite societati, de regula cele tranzactionate pe piata de capital care indeplinesc cerintele de guvernanta corporativa si transparenta fata de investitori, contribuind astfel la dezvoltarea pietei de capital.

Rolul pietelor financiare in economie si al activitatii de intermediere este vital. Asiguratorii au un rol semnificativ in finantarea economiei.

Structura investitionala agregata a societatilor de asigurare din Romania, reflecta faptul ca 85% din plasamentele financiare ale asiguratorilor sunt orientate catre instrumente financiare lichide, de tipul obligatiunilor.’’


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

INFORMARE – solicitare de aviz activități de explorare în perimetrul VALEA LEUCII – 26 aprilie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

INFORMARE – solicitare de aviz activități de explorare în perimetrul VALEA LEUCII – 26 aprilie 2024 Această informare este efectuată de: SC LEM RESORUCES SRL cu sediul în Bucureşti, Str. Mircea Eliade, nr. 14, sector 1, camera1, et.1, ce intenţionează să solicite de la Administraţia Naţională „Apele Române” aviz de gospodărire a apelor pentru desfăşurarea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea