Rămâi conectat

Politică Administrație

Corina Șuteu este noul ministru al Culturii. Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire în funcție

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul pentru numirea Corinei Șuteu în funcţia de Ministru al Culturii, anunță Administrația Prezidențială. Totodată, preşedintele a semnat și decretul privind revocarea din funcţia de Ministru al Culturii a lui Vlad Alexandrescu.

Corina Suteu va depune jurământul la ora 17.00, într-o ceremonie ce va avea loc la Palatul Cotroceni.

Secretarul de stat în Ministerul Culturii Corina Suteu a fost propusă marți de premierul Dacian Ciolos pentru a ocupa funcția de ministru al Culturii, în conditiile în care Vlad Alexandrescu a fost revocat din funcție.

Guvernul a precizat, într-un comunicat, că numirea Corinei Șuteu la Ministerul Culturii exprimă „dorința de continua procesul de reformă”.

„Așa cum am anunțat săptămâna trecută, am decis astăzi revocarea domnului Vlad Alexandrescu din funcția de ministru al Culturii. De asemenea, am trimis astăzi domnului președinte Klaus Iohannis propunerea pentru numirea în functia de ministru al Culturii a doamnei Corina Șuteu, în dorința de a continua procesul de reformă”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Corina Şuteu este în prezent secretar de stat în Ministerul Culturii, în echipa lui Vlad Alexandrescu. Ea a fost director al Institutului Cultural Român New York în perioada 2006-2012.

Ea și-a început cariera în calitate de critic de teatru în România. În 1991, a devenit directorul Uniunii Teatrale din România (UNITER), după ce și-a manifestat interesul față de sectorul de management cultural.

În 1995, Corina Șuteu a preluat șefia Forumului rețelelor culturale europene. În 1998 a fondat asociația ECUMEST. (C.M.)

sursa: digi24.ro, agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba Deoarece rețeaua existentă nu acoperă întreaga rază a comunei Daia Română, administrația se pregătește de reabilitarea și extinderea rețelei de alimentare cu apă sau apă uzată. Se propune realizarea rețelei de alimentare cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea