Corina Șuteu este noul ministru al Culturii. Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire în funcție

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul pentru numirea Corinei Șuteu în funcţia de Ministru al Culturii, anunță Administrația Prezidențială. Totodată, preşedintele a semnat și decretul privind revocarea din funcţia de Ministru al Culturii a lui Vlad Alexandrescu.

Corina Suteu va depune jurământul la ora 17.00, într-o ceremonie ce va avea loc la Palatul Cotroceni.

ELIT

Secretarul de stat în Ministerul Culturii Corina Suteu a fost propusă marți de premierul Dacian Ciolos pentru a ocupa funcția de ministru al Culturii, în conditiile în care Vlad Alexandrescu a fost revocat din funcție.

Guvernul a precizat, într-un comunicat, că numirea Corinei Șuteu la Ministerul Culturii exprimă „dorința de continua procesul de reformă”.

„Așa cum am anunțat săptămâna trecută, am decis astăzi revocarea domnului Vlad Alexandrescu din funcția de ministru al Culturii. De asemenea, am trimis astăzi domnului președinte Klaus Iohannis propunerea pentru numirea în functia de ministru al Culturii a doamnei Corina Șuteu, în dorința de a continua procesul de reformă”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

ADEZIUNE PLUS

Corina Şuteu este în prezent secretar de stat în Ministerul Culturii, în echipa lui Vlad Alexandrescu. Ea a fost director al Institutului Cultural Român New York în perioada 2006-2012.

Ea și-a început cariera în calitate de critic de teatru în România. În 1991, a devenit directorul Uniunii Teatrale din România (UNITER), după ce și-a manifestat interesul față de sectorul de management cultural.

În 1995, Corina Șuteu a preluat șefia Forumului rețelelor culturale europene. În 1998 a fondat asociația ECUMEST. (C.M.)

sursa: digi24.ro, agerpres

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Comunicat de presă: Realizări ale vechiului mandat 2016-2020 și obiectivele pentru noul mandat ale primarului comunei Noșlac, Florin Claudiu Zilahi

Atunci când vi la conducerea unei administrații locale, vi cu gândul de a face ceva care să aducă bunăstare cetățenilor… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

4 Comentarii

1 4 mai 2016 at 14:48

Băi frate… asta-i aia care a girat expunerea, în cadrul expoziției organizate de ICR la New York, a poneiului roz cu zvastică pe kur !!! Văd că cioroș ține cu tot dinadinsul să se compromita total cu astfel de personaje ! Ne mai punem în cap și toate organizațiile evreiești… Bravo băi tehnocrați tâmpiți ! Ați reușit să faceți, în doar 6 luni, mai mult rău României decât toate guvernele politice de dinaintea voastră la un loc !

Crissa 5 mai 2016 at 11:02

Doamna Ministru are radacini in Municipiul Blaj. Parintii sai, (familia Suteu, sunt blajeni) si dansa este nepoata scriitorului Ion Brad. Deosebite felicitari! Cinste blajenilor!

Manitu 5 mai 2016 at 13:38

„Demna urmasa”, daca este intradevar asa: Ion Brad a fost membru al Comitetului Central al Partidului Comunist Român din 1974 până la căderea regimului comunist în 1989.
Fara comentarii!

anti-politicieni(mafie) 7 mai 2016 at 0:36

Lucreaza TARE DE TOT,…jidanul-ungur SOROS,…la butoane si sfori . Tu romane zombalau,…stai si dormi in continuare .

Comentariile sunt oprite