Rămâi conectat

Actualitate

Corecții aplicate în funcție de gravitatea abaterii pentru beneficiarii de fonduri europene care nu respectă legislația

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Guvernul României a aprobat în ședința de astăzi, 26 iunie a.c., noi măsuri de sprijin pentru asigurarea unei bune gestiuni financiare a fondurilor europene atât de către beneficiari cât și de către autoritățile cu competențe în gestionarea fondurilor europene.

Nivelul corecțiilor financiare ce pot fi aplicate beneficiarilor care nu respectă întocmai principiile europene și prevederile legislației în vigoare devine mai flexibil, penalizarea beneficiarilor aplicându-se în funcție de gravitatea abaterii săvârșite. Prin aceste reglementări urmărim îmbunătățirea și eficientizarea mecanismului de prevenire și gestionare a neregulilor ținând cont de experiența avută în utilizarea fondurilor de preaderare și a celor alocate României pentru actuala perioadă de programare. Aceste reglementări urmează să fie aplicate și în perioada de programare 2014—2020. Suplimentar, permitem Autorităților de Management să nu mai sancționeze beneficiarii pentru nereguli care nu au impact financiar”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Actele normative adoptate în ședința de Guvern de astăzi sunt Ordonanța de urgență privind modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 66/ 2011 privind prevenirea, constatarea și sancționarea neregulilor apărute în obținerea și utilizarea fondurilor europene și/ sau a fondurilor publice naționale aferente acestora, respectiv Hotărârea Guvernului privind stabilirea ratelor aferente reducerilor procentuale/ corecțiilor financiare aplicabile pentru abaterile prevăzute în anexă la Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 66/ 2011 privind prevenirea, constatarea și sancționarea neregulilor apărute în obținerea și utilizarea fondurilor europene și/sau a fondurilor publice naționale aferente acestora. Modificările aprobate corelează prevederile din legislația națională cu cele ale reglementărilor europene.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea