Copiii din centrele educaționale ale Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, în tabere educative – FOTO

Tabere educative01Copiii din centrele educaționale din judeţele Alba, Mureş şi Timiş au beneficiat de tabere educative. Pe parcursul verii copiii care beneficiază de serviciile celor 16 centre educaţionale înfiinţate de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia în cadrul proiectului „Reţea interregională de centre educaţionale” au petrecut câte o săptămână în diferite zone turistice. Taberele au avut un program variat astfel încât copiii au putut participa la activităţi educative, la jocuri interactive, au vizitat diferite obiective turistice, au făcut drumeţii în natură şi s-au putut destinde şi relaxa, uitând preţ de câteva zile de problemele sociale care îi aşteaptă acasă.

„Copiii din centrele educaţionale provin din familii sărace sau se află în risc de abandon şcolar şi majoritatea nu au mai fost niciodată într-o tabără. Ne bucurăm că timp de câteva zile aceşti copii au putut să îmbine activităţile educaţionale cu relaxarea, evadând practic din mijlocul problemelor sociale pe care le au acasă. Sperăm că fiecare copil a reuşit să se destindă în aceste tabere şi va începe şcoala cu o altă atitudine” a spus Dana Truţa, managerul proiectului „Reţea interregională de centre educaţionale”. Una dintre locaţiile în care s-au desfăşurat taberele educative este cabana Lolaia din zona Cârnic, masivul Retezat.

Taberele educative sunt organizate în cadrul proiectului „Reţea interregională de centre educaţionale”, proiect derulat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia la nivelul regiunilor Centru şi Vest, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Scopul proiectului este prevenirea fenomenului de părăsire timpurie a şcolii şi menţinerea în sistemul de educaţie a 400 de elevi din regiunile Centru şi Vest. În cadrul proiectului au fost înfiinţate 16 centre educaţionale respectiv în judeţul Alba la Alba Iulia, Baia de Arieş, Aiud, Ocna Mureş, Sebeş, Valea Lungă, Roşia de Secaş, Silivaş, în judeţul Mureş la Luduş, Sângeru de Pădure, Reghin şi în Timiş la Timişoara, Deta, Lugoj, Sânnicolau Mare şi Făget. În fiecare centru educaţional, 25 de copii din familii sărace sau aflaţi în risc de abandon şcolar beneficiază zilnic de o masă caldă şi o gustare rece, sprijin în efectuarea temelor şi meditaţiilor pentru scăderea riscului de eşec şcolar. De asemenea, copiii primesc şi burse sociale, rechizite şi materiale didactice.

Proiectul „Reţea interregională de centre educaţionale” este implementat în parteneriat cu Arhiepiscopia Timişoarei, DGASPC Alba, DGASPC Mureş, DGASPC Timiş, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, Asociaţia Filantropia Ortodoxă – Filiala Reghin.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...