Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Convocarea rezerviștilor pentru 24 de ore explicată: Ce spune Ministrul Apărării României

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Convocarea rezerviștilor pentru 24 de ore explicată: Ce spune Ministrul Apărării României

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a oferit explicații privind convocarea rezerviștilor din România, la un post de televiziune din România, subliniind că această măsură a fost necesară în contextul actual. Peste 90% dintre cei convocați au răspuns apelului, participând la exerciții și actualizări ale bazelor de date.

Ministrul a afirmat că exercițiile și actualizările de baze de date au avut loc în diverse zone din toată țara. Aceste acțiuni au fost considerate esențiale, având în vedere cerințele situației actuale, iar decizia a fost luată pentru a anticipa și preveni eventuale presiuni viitoare.

Angel Tîlvăr a subliniat că proactivitatea a fost un element cheie în abordarea acestor activități, în locul reactivității sub presiune. Acesta a menționat că colegii săi, care au participat la acțiuni similare, au confirmat contribuția pozitivă a cetățenilor.

Referindu-se la informațiile false care au circulat pe acest subiect, ministrul Apărării a îndemnat persoanele convocate să respecte instrucțiunile din documentul primit.

Citește și:

În ceea ce privește pregătirea militară a tinerilor, Angel Tîlvăr a menționat că voluntariatul rămâne un pilon esențial. În contextul incidentelor cu drone, ministrul a subliniat că anul 2023 a expus situații de neimaginat, motiv pentru care s-a consolidat apărarea în zone critice, precum Chilia, unde au avut loc evenimente cu drone greu detectabile.

Încă din vara anului trecut, Armata Română anunţa că angajează militari rezerviști. Aceștia sunt mobilizați doar când se instituie starea de război și sunt plătiți cu sume de bani care încep de la 1.000 de lei lunar.

Sursa: antena3.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale

Unirea Ziarul

Publicat

în

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale În urma închiderii totale a circulaţiei feroviare între stațiile Bekescsaba – Lokoshaza, petnru efectuarea unor lucrări la infrastructura feroviară de către administrația ungară – MAV Start, la sfârșitul lunii viitoare vor interveni modificări în circulaţia trenurilor CFR Călători. Dintre acestea, trenurile Ister și Dacia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea