Rămâi conectat

Actualitate

Controale sanitare

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Inspectorii de specialitate din cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Aba au controlat de la începutul anului până în prezent 150 de unităţi autorizate sau înregistrate sanitar-veterinar. Este vorba despre unităţi care produc, procesează, depozitează şi/sau comercializează  produse de origine animală şi non-animală, de la ferme de animale, abatoare, unităţi de procesare carne, lapte şi miere la unităţi de vânzare cu amănuntul, unităţi de alimentaţie publică, târguri de animale sau pieţe.
Dr. Ioan Tătucu, purtătorul de cuvânt al DSVSA Alba, a declarat că, potrivit H.G. 984/2005, cu modificările ulterioare, au fost aplicate 37 de amenzi contravenţionale care însumează 26550 de lei. Principalele deficienţe constatate sunt: comercializarea produselor alimentare cu termen de valabilitate expirat; nerespectarea condiţiilor sanitar-veterinare de întreţinere a spaţiilor de depozitare şi valorificare; ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor de origine animală; manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitar-veterinare în vigoare sau tranzacţiile cu animale neînregistrate şi fără documente sanitar-veterinare. (R.G.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Bacalaureat 2024: Majorarea tarifelor pentru elevii care nu au promovat examenul maturității la prima încercare.

Bera Larisa

Publicat

în

Bacalaureat 2024: Majorarea tarifelor pentru elevii care nu au promovat examenul maturității la prima încercare. Ministerul Educației a anunțat majorarea tarifelor privind probele examenului de Bacalaureat, încă de la începutul anului. Absolvenții de liceu care nu au reușit să promoveze probele examenului maturității din prima încercare în 2024 vor trebui să achite o taxă mai […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea