Controale la 37 de agenți economici: Amenzi de 30.000 de lei și produse confiscate, printre care și 90 de măști de protecție, scoase la vânzare fără documente legale

Polițiștii specializați în combaterea criminalității economico-financiare au verificat 37 de agenți economici și au aplicat amenzi în valoare de 30.000 de lei. Au fost confiscate produse alimentare cu termenul de valabilitate expirat și alte produse comercializate ilegal. Controalele vor continua.

La data de 30 aprilie 2020, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au efectuat controale la agenții economici din județ, pentru verificarea modului în care sunt respectate normele legale privind comerțul și cele impuse de starea de urgență.

ELIT

Astfel, au fost verificați 37 de agenți economici și au fost constatate 25 de abateri de natură contravențională, care au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 30.000 de lei, din care 23 la Legea 12 din 1990 privind comerțul.

În urma controalelor, au fost identificate și confiscate băuturi și produse alimentare a căror termen de valabilitate era expirat, în valoare de 2.254 de lei și a fost indisponibilizată suma de 206 lei provenită din activități comerciale ilicite.

Totodată, de la un agent economic au fost confiscate 90 de măști de protecție, care erau scoase la vânzare și pentru care nu a putut prezenta documente legale de proveniență.

Sursă foto: Arhivă

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...