Rămâi conectat

Curier Județean

Controale ale polițiștilor din Alba, la o firmă de dezmembrări auto: 10 tone de deșeuri nepericuloase și 1.300 de litri de deșeuri periculoase, confiscate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Controale ale polițiștilor din Alba, la o firmă de dezmembrări auto: 10 tone de deșeuri nepericuloase și 1.300 de litri de deșeuri periculoase, confiscate

La data de 29 martie 2022, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, împreună cu reprezentanți ai Gărzii de Mediu Alba, au efectuat un control la o societate comercială din Câmpeni, specializată în dezmembrarea autovehiculelor scoase din uz.

În urma controlului, polițiștii au constatat că mai multe autovehicule netratate erau depozitate atât pe platforma societății cât și direct pe sol, existând scurgeri de produse petroliere, pe suprafețele nebetonate.

Administratorului societății controlate i-a fost întocmit dosar penal pentru „neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfășurarea activităților de colectare, tratare, transport, valorificare și eliminare a deșeurilor periculoase”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 66 din OUG 92/2021 și neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri, faptă prevăzută și pedepsită de art. 98 din O.U.G. 195/2005.

Totodată polițiștii au indisponibilizat 10 tone de deșeuri nepericuloase (materiale feroase, ulei de motor, lichid de frână și antigel) și 1.300 de litri de deșeuri periculoase (produse petroliere).

Controalele vor continua.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea