Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Contribuții între 0,76 și 3 lei pe zi pentru părinții copiilor care care frecventează creşele din Alba Iulia – proiect în consultare publică

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primăria Alba Iulia a pus în consultare publică un proiect de hotărâre privind aprobarea costului mediu lunar de întreţinere și a contribuţiei părinţilor/ reprezentanţilor legali pentru copiii care frecventează creșele din municipiu.

Potrivit raportului de specialitate, contribuţia lunară de întreţinere a copiilor înscrişi în unităţile în care se oferă servicii de educaţie timpurie antepreşcolară, suportată de părinţii/reprezentanţii legali ai acestora, se determină în funcţie de cheltuielile de întreţinere, hrană şi gospodărie, obiecte de inventar, echipament şi cazarmament, materiale igienico-sanitare şi altele asemenea, precum şi numărul de zile frecventate de copil în aceste unităţi.

Valoarea contribuţiei se stabileşte în funcție de venitul mediu brut lunar cumulat al părinţilor/reprezentanţilor legali și numărul de copii din familie şi nu poate depăşi 20 % din costul mediu lunar de întreţinere în unitatea publică în care se oferă servicii de educaţie antepreşcolară.

Astfel, la un venit mediu brut lunar cumulat al părinţilor/reprezentanţilor legali peste 700 de lei, pentru un copil, cota procentuală a contribuţiei este de 20% iar pentru 2 sau mai mulţi copii, cota procentuală este de 10%. La un venit mediu brut lunar cumulat al părinţilor/reprezentanţilor legali între 225 – 699 de lei, pentru 1 copil, cota procentuală este de 10% iar pentru 2 sau mai mulţi copii, cota procentuală este de 5%.

Raportând cheltuielile totale de întreţinere (bunuri şi servicii) la numărul total de copii prezenţi în anul 2018, rezultă un cost mediu pe zi de 15,20 lei/copil şi un cost mediu lunar de întreţinere în cuantum de 319.20 lei/copil, corespunzător unui număr mediu de 21 zile lucrătoare.

Aplicând cota procentuală de până la 20%, în funcție de venituri și de numărul de copii, valoarea contribuţiei părinţilor propusă pentru anul 2019 este:

a) pentru părinţii /reprezentanţii legali care au un singur copil în familie şi au un venit mediu lunar brut cumulat peste 700 lei, cuantumul contribuţiei zilnice va fi de 3,04 lei/copil/zi, rotunjit la 3 lei;
b) pentru părinţii/reprezentanţii legali care au doi sau mai mulţi copii în familie şi au un venit mediu lunar brut cumulat peste 700 lei, cuantumul contribuţiei zilnice va fi de 1,52 lei/copil/zi, rotunjit la 1,50 lei;
c) pentru părinţii /reprezentanţii legali care au un singur copil în familie şi au un venit mediu lunar brut cumulat între 225 – 699 lei, cuantumul contribuţiei zilnice va fi de 1.52 lei/copil/zi, rotunjit la 1,50 lei;
d) pentru părinţii/reprezentanţii legali care au doi sau mai mulţi copii în familie şi au un venit mediu lunar brut cumulat între 225 – 699 lei, cuantumul contribuţiei zilnice va fi de 0,76 lei/copil/zi, rotunjit la 1 leu.

După etapa de consultare publică, proiectul de hotărâre va fi supus spre dezbatere și aprobare în Consiliul Local Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației.

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea