Rămâi conectat

Economie

Contrar alegaţiilor de campanie ale politicienilor USL atribuirea contractului de deratizare şi dezinsecţie a municipiului Alba Iulia s-a făcut perfect legal

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Nu este prima dată când Primăria municipiului Alba Iulia trebuie să aducă precizări suplimentare, de natură să corecteze informaţiile false promovate de către politicieni ai Opoziţie care, în lipsa unei documentări serioase şi a unor argumente tehnice incontestabile, fac afirmaţii calomnioase. Şi de această dată, primăria pune la dispoziţia cetăţenilor municipiului datele procedurii de atribuire a contractului încheiat între administraţia locală şi firma desemnată câştigătoare în urma licitaţiei, pentru serviciile amintite mai sus. Este un act de transparenţă, firesc pentru administraţia locală, în semn de respect pentru cetăţeni.

            Astfel, în anul 2011 prin Hotărârea Consiliului Local nr. 148/24.05.2012 a fost aprobată delegarea serviciului public de dezinsecţie, deratizare şi dezinfecţie în Municipiul Alba Iulia. În acest sens, Biroul de achiziţii publice din cadrul Primăriei  municipiului Alba  Iulia a demarat procedura de atribuire a contractului de delegare a acestui serviciu, prin licitaţie deschisă publicând anunţul  de participare în SEAP nr. 2048/07.07.2011.

            La procedura de atribuire a contractului de delegare a serviciilor descrise mai sus au depus  oferte 4 operatori  economici – S.C. EUROTOTAL COMP S.R.L. Bucureşti, S.C. ALCHIM CO S.A. Bucureşti, S.C. CORAL IMPEX S.R.L. PLOIEŞTI, S.C. ROMPREST SERVICE S.A. BUCUREŞTI.

            Procedura de atribuire s-a desfăşurat în conformitate cu prevederile OUG 34/2006 privind achiziţiile publice, respectându-se în totalitate principiile care stau la baza atribuirii unui contract din bani  publici. Declararea operatorului câştigător s-a făcut în baza criteriului de atribuire a ofertei cea mai avantajoasă din punct de vedere economic, acest operator având per total activităţi de dezinsecţie şi de deratizare la cele mai mici tarife dintre operatori participanţi  la licitaţie.

            Valoarea estimată a serviciilor, de 920.000 lei, nu repezintă sub nicio formă obligativitatea de plată din partea primăriei, ci reprezintă plafonul maxim posibil ce poate fi atins în situaţia în care toate suprafeţele din municipiul Alba Iulia ar face obiectul întregului pachet de servicii licitat, pe parcursul unui an.

            Valorile care urmează a fi tarifate de către prestator sunt corelate cu comenzile lansate de primărie. Pentru exemplificare, în funcţie de disponibilitatea financiară, se vor executa obiectivele de maximă prioritate: şcolile, instituţiile şi spaţiile publice.

            Ca ordin de mărime, suprafeţele pe care se aplică servicii de deratizare sunt următoarele:

 – suprafeţe de deratizat 1.052.100 mp;

– suprafeţe de dezinsecţie 1.201.817 mp;

– suprafeţe de dezinfecţie 213.772 mp.

            Este o obligaţie a administraţiei publice locale de a oferi servicii performante, cu atât mai mult cu cât ele vin în sprijinul asigurării unui mediu de viaţă sănătos pentru toţi albaiulienii. Este recomandat ca pe viitor, oricine doreşte să aducă în discuţie subiecte privitoare la cheltuirea banului public să se adreseze, pentru obţinerea de informaţii corecte, seriviciilor specializate din cadrul primăriei. Vom răspunde cu promptitudine şi transparenţă oricăror astfel de solicitări.

Primăria municipiului Alba Iulia

Biroul de presă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

De ce devine egld alegerea criptoentuziaștilor: avantaje și tendințe (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Lumea criptomonedelor este una extrem de complexă și nu mulți o înțeleg. Aceia care i-au descoperit, însă, tainele devin tot mai interesați de EGLD și rețeaua Elrond. Din ce în ce mai atractivă pentru investitori și pentru aceia pasionați de tehnologie, această monedă digitală a devenit cunoscută pentru inovația și pentru performanțele solide pe care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea