Rămâi conectat

Ştirea zilei

Contract de 350.000 de lei pentru servicii de actualizare a Planului de Mobilitate Urbană a municipiului Alba Iulia: Licitația, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primăria Alba Iulia a lansat joi în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru servicii de elaborarea de studii, pentru realizarea obiectului de investiții „Servicii de actualizare a Planului de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) pentru municipiul Alba Iulia, precum și de instruire în domeniul Mobilității Urbane și a noilor tendințe de dezvoltare a conceptelor de Smart Mobility și de Smart City în cadrul proiectului BI Smart Alba Iulia”. Valoarea totală estimată a investiției este cuprinsă între 354.934 de lei, fără TVA.

Obiectul contractului îl reprezintă Actualizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă a Municipiului Alba lulia 2016-2030, în concordanță cu necesitățile reale actuale de mobilitate din cadrul Municipiului Alba lulia și a zonei sale de influență, luând în considerare tendințele viitoare de dezvoltare a mobilității și politicile de dezvoltare propuse la nivel național și regional,, asigurându-se premisele pentru pregătirea și implementarea de proiecte care să răspundă cel mai bine la necesitățile reale.

Astfel, prin instrumentele de finanțare propuse în următorul cadrul financiar multianual european 2021-2027 ,din cadrul Mecanismului de Redresare și Reziliență și prin utilizarea altor resurse financiare, proiectele propuse prin PMUD actualizat vor asigura dezvoltarea socio-economică a Municipiului Alba lulia ce va fi integrat în zona metropolitană/zona urbană funcțională în mod sustenabil și durabil, ele vor rezolva problemele de mobilitate identificate în relația cu regiunea.

Prestatorul va trebui să actualizeze Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) pentru Municipiul Alba lulia 2016-2030, în conformitate cu legislația națională aplicabilă („Ordinul nr. 233/ 216 de aprobare a Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismul și de elaborare și actualizare a documentațiilor de urbanis” și cu „Ghidul pentru dezvoltarea și implementarea Planurilor de Mobilitate Urbană Durabilă -versiunea 2 – ELTIS”) precum și instruirea/cursarea în domeniul Mobilității Urbane a noilor tendințe de dezvoltare a conceptelor de Smart Mobility și de Smart City pentru un număr de 28 specialiști din cadrul UAT Alba lulia, funcționari publici și contractuali din Aparatul de specialitate al Primarului Municipiului Alba lulia.

Cursul va dezvolta abilitățile personalului din cadrul administrației publice locale în vederea :
– înțelegerii nevoilor de mobilitate specifice ale orașelor și teritoriilor inteligent;
– înțelegerii modului de funcționare al infrastructurilor de transport și al tipurilor specifice de deplasare susținute de acestea;
– înțelegerii modului de funcționare a Planurilor de Mobilitate Urbană Durabilă și a altor – documente strategice sau operaționale legate de tematica mobilității urbane elaborării conceptelor și propunerilor pe palierul mobilității urbane.

În vederea actualizării PM UD, Prestatorul trebuie să aibă anumite abilități și va avea obligația să realizeze următoarele activități specifice :

  • Abilități manageriale (necesare în întregul proces de planificare a mobilității urbane durabile)
  • Managementul proiectului
  • Management tehnic
  • Management financiar
  • Managementul personalului (inclusiv gestionarea echipelor multidisciplinare alcătuite din p ersonal intern și extern)
  • Abilități tehnice (necesare în întregul proces)
  • Planificare urbană și planificarea transportului
  • Alte politici sectoriale importante (economice, sociale, de mediu)
  • Cunoștințe de bază despre politicile altor niveluri – regional, național, UE
  • Abilități operaționale (Necesare pentru anumite activități)
  • Elemente conexe/ Activitate
  • Implicarea actorilor și cetățenilor

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș

Ioana Neag

Publicat

în

Avram Iancu, românul care a traversat canalul Bristol, a navigat 87 km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș Bibliotecarul hunedorean Avram Iancu, a navigat 87 de km pe Mureș, între Alba Iulia și Șoimuș, la invitația lectorului universitar Horea Nascu. ”Crăișorul apelor”, așa cum a fost numit în urma performanțelor sale, Avram Iancu s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea