Rămâi conectat

Ştirea zilei

Contabilul unei primării din Alba, care a falsificat semnătura primarului, trimis în judecată pentru uzurparea funcţiei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Contabilul unei primării din Alba, cercetat penal pentru uzurparea funcţiei şi fals material în înscrisuri oficiale a fost trimis în juduecată.

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au dispus la data de 12 martie 2020 trimiterea în judecată a inculpatului T. L., director economic al Primăriei comunei Mirăslău. Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Aiud.

Funcţionarul în vârstă de 49 de ani este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de uzurpare a funcţiei şi fals material în înscrisuri oficiale.

Potrivit Parchetului, s-a reţinut că, în cursul lunii aprilie 2019, inculpatul T.L., în calitate de contabil în cadrul Primăriei Comunei Mirăslău ar fi îndeplinit acte care nu intrau în sfera atribuţiilor sale de serviciu, în sensul că a contrafăcut semnătura primarului pe mai multe ordine de plată şi a achitat facturi, în valoare totală de 143.140 lei, unui număr de trei societăţi comerciale, fără ca marfa aferentă să fi fost recepţionată de primărie.

Societăţile comerciale au beneficiat astfel de un folos necuvenit, iar Primăriei Comunei Mirăslău i-a fost cauzată o pagubă în cuantum de 143.140 lei, sumă cu care aceasta s-a constituit parte civilă în cauză. Procurorul a dispus, iniţial, reţinerea inculpatului şi a propus luarea măsurii arestării preventive faţă de acesta. La data de 18 februarie 2020, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Alba Iulia a dispus luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpat.

Infracţiunea de uzurpare a funcţiei se pedepseşte potrivit Codului Penal cu înhisoarea de la unu la 5 ani sau cu amendă, în timp ce falsul în înscrisuri oficiale – cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Oameni cu inima mare! Voluntari din Franța și Germania au construit un parc de joacă pentru copiii din Aiud

Unirea Ziarul

Publicat

în

Voluntari din Franța și Germania au construit un parc de joacă pentru copiii din Aiud Timp de o săptămână mai mulți voluntari din Franța, Germania, dar și alte state europene s-au aflat la Aiud, unde au construit un loc de joacă pentru copii. Toate materialele din care s-a realizat parcul de joacă pentru copiii aiudeni […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea