Consumatorii cu datorii de cel puţin 90 de zile, pot beneficia de consiliere gratuită din partea ANPC. Condiții

Consumatorii cu datorii de cel puţin 90 de zile, pot beneficia de consiliere gratuită din partea ANPC. Condiții

Potrivit unui comunicat emis de către Autoritătea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), consumatorii cu datorii neachitate de cel puțin 90 de zile, pot beneficia consiliere gratuită și îndrumare de specialitate, din partea Autorității, pentru întocmirea dosarului de deschidere a procedurii de insolvență.

Totodată, de consiliere gratuită şi îndrumare de specialitate beneficiază şi persoanele care au datorii atât de mari încât valoarea lor totală depăşeşte valoarea tuturor bunurilor aflate în proprietate (cel puţin 15 salarii minime brute pe economie, 2.230lei x15= 33.450lei), precum şi persoanele care nu au alte surse de venit şi au o situaţie financiară iremediabil compromisă.

ANPC spune că sprijină, prin intermediul Direcţiei de Insolvenţă Persoane Fizice, implementarea Legii insolvenţei persoanelor fizice nr. 151/2015 prin consilierea consumatorilor vizaţi de actul normativ, cât şi prin sprijinirea activităţii Comisiilor Teritoriale ce se regăsesc la nivelul fiecărui judeţ al ţării.

Conform prevederilor legale, Comisia de insolvenţă este alcătuită din reprezentanţii următoarelor instituţii: Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Justiţiei, Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, ANPC şi ai Oficiului Naţional al Registrului Comerţului – Direcţia Buletinul procedurilor de insolvenţă.

De asemenea, ANPC menţionează că la acest moment, există, în derulare, dosare de insolvenţă ce vizează toate cele trei forme de redresare financiară a debitorului, respectiv: procedura simplificată de insolvenţă; insolvenţa pe baza planului de rambursare şi lichidare de active.

ANPC le recomandă persoanelor interesate să acceseze site-ul instituţiei la secţiunea Insolvenţă Persoane Fizice, pagina de Facebook “Insolvenţă Persoane Fizice” sau să se adreseze direct personalul specializat din locaţiile Comisariatelor Judeţene pentru Protecţia Consumatorilor pentru detalii şi informaţii suplimentare.

Surse: zf.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Lasă un comentariu

• Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea datelor dvs. pe acest site web.


NOTĂ: Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lăsați. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a comenta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul ziarulunirea.ro nu raspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...