Rămâi conectat

Economie

Consumatorii cu datorii de cel puţin 90 de zile, pot beneficia de consiliere gratuită din partea ANPC. Condiții

Ziarul Unirea

Publicat

în

Consumatorii cu datorii de cel puţin 90 de zile, pot beneficia de consiliere gratuită din partea ANPC. Condiții

Potrivit unui comunicat emis de către Autoritătea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), consumatorii cu datorii neachitate de cel puțin 90 de zile, pot beneficia consiliere gratuită și îndrumare de specialitate, din partea Autorității, pentru întocmirea dosarului de deschidere a procedurii de insolvență.

Totodată, de consiliere gratuită şi îndrumare de specialitate beneficiază şi persoanele care au datorii atât de mari încât valoarea lor totală depăşeşte valoarea tuturor bunurilor aflate în proprietate (cel puţin 15 salarii minime brute pe economie, 2.230lei x15= 33.450lei), precum şi persoanele care nu au alte surse de venit şi au o situaţie financiară iremediabil compromisă.

ANPC spune că sprijină, prin intermediul Direcţiei de Insolvenţă Persoane Fizice, implementarea Legii insolvenţei persoanelor fizice nr. 151/2015 prin consilierea consumatorilor vizaţi de actul normativ, cât şi prin sprijinirea activităţii Comisiilor Teritoriale ce se regăsesc la nivelul fiecărui judeţ al ţării.

Conform prevederilor legale, Comisia de insolvenţă este alcătuită din reprezentanţii următoarelor instituţii: Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Justiţiei, Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, ANPC şi ai Oficiului Naţional al Registrului Comerţului – Direcţia Buletinul procedurilor de insolvenţă.

De asemenea, ANPC menţionează că la acest moment, există, în derulare, dosare de insolvenţă ce vizează toate cele trei forme de redresare financiară a debitorului, respectiv: procedura simplificată de insolvenţă; insolvenţa pe baza planului de rambursare şi lichidare de active.

ANPC le recomandă persoanelor interesate să acceseze site-ul instituţiei la secţiunea Insolvenţă Persoane Fizice, pagina de Facebook “Insolvenţă Persoane Fizice” sau să se adreseze direct personalul specializat din locaţiile Comisariatelor Judeţene pentru Protecţia Consumatorilor pentru detalii şi informaţii suplimentare.

Surse: zf.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Datoria externă a României a EXPLODAT în luna ianuarie 2024: A crescut cu 4,314 miliarde euro

Unirea Ziarul

Publicat

în

Datoria externă a României a EXPLODAT în luna ianuarie 2024: A crescut cu 4,314 miliarde euro Datoria externă totală a crescut, în ianuarie 2024, cu 4,314 miliarde euro, până la 173,126 miliarde euro, iar deficitul de cont curent s-a majorat cu 78,7%, la 1,358 miliarde euro, informează vineri Banca Naţională a României printr-un comunicat remis […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea