Rămâi conectat

Ştirea zilei

Construirea parcării supraetajate a Spitalului de Urgență Alba: Aprobarea Planului Urbanistic Zonal, pe masa consilierilor locali

Ziarul Unirea

Publicat

în

Consilierii locali din Alba Iulia vor avea de aprobat în ședința din 27 aprilie 2023 aprobarea Planului Urbanistic Zonal, pentru construirea parcării supraetajate a Spitalului de Urgență Alba.

În prezent suprafața de teren propusă este formată dintr-o singură parcelă cu categorie de folosință curte, suprafață care nu este reglementată urbanistic corespunzător investiției dorite astfel că este necesar elaborarea unui P.U.Z.

Parcarea va fi amenajată pe spațiul actual al parcării de lângă intrarea secundară în spital și va avea aproximativ 100 de locuri.

Noua construcție ar urma să aibă patru niveluri: subsol, parter și două etaje. Construcția va fi edificată lângă partea carosabilă a Bulevardului Transilvaniei și la 4,5 metri distanță față de imobilul spitalului, la 14,00 metri distanță de blocul de locuințe și 5 metri față de limita de est (spre clinica medicală Terra Aster).

Pe fiecare nivel, va fi rezervat un procent de minim 4% (dar nu mai putin de 2 locuri) din numărul de locuri de parcare, pentru persoanele cu dizabilități.

La parcarea, care va dispune de 100 de locuri, vor avea acces atât cadrele medicale și aparținătorii pacienților spitalului, cât și riveranii. Vor fi mai multe puncte de acces.

În clădirea parcării supraetajate va exista acces separat (intrare) pentru riverani, respectiv pentru cadrele medicale și aparținătorii pacienților. Va fi, în schimb, doar un singur punct de ieșire. În zonă vor mai fi două accese auto: unul pentru parcarea clinicii medicale din vecinătate și altul pentru autospeciale.

Accesul auto în incintă se va realiza din Bulevardul Transilvaniei. Accesul pietonal se va putea face, însă, și din Bulevardul Revoluției 1989.

De asemenea vor fi amenajate spații verzi prevăzute cu vegetație înaltă și joasă, iar în cadrul incintei se vor păstra suprafețe verzi care urmeaza să fie amenajate peisagistic.

Execuția lucrărilor este estimată la 19.800.000 lei, cu o durată de 36 de luni, la care se adaugă lucrări de echipare tehnico-utilitară/autorizări, de circa 1.000.000 lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO | Începe Campionatului Național de Super Rally, la Alba Iulia: Zeci de mașini puternice, adrenalină și pasiunea pentru motorsport, pe străzile din oraș. PROGRAMUL

Ziarul Unirea

Publicat

în

Începe Campionatului Național de Super Rally, la Alba Iulia: Zeci de mașini puternice, adrenalină și pasiunea pentru motorsport, pe străzile din oraș. PROGRAMUL Alba Iulia găzduiește sâmbătă, 15 iunie, prima etapă a Campionatului Național de Super Rally, un eveniment auto spectaculos desfășurat pe un circuit stradal unic. Promotorul competiției, celebrul pilot Mihai Leu, aduce din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea