Rămâi conectat

Ştirea zilei

Construcția de blocuri continuă în Alba Iulia: Primăria a emis într-un an și jumătate autorizații pentru peste 330 de apartamente. Cine sunt beneficiarii lucrărilor și zonele în care construiesc

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primăria Alba Iulia a emis în 2016 și în prima jumătate a anului 2017 autorizații pentru construcția a peste 330 de apartamente, unul dintre principalii beneficiari fiind Alba Cons SA, care a primit în acest an autorizație să construiască în cartierul Anghel Saligny, un bloc cu 24 de apartamente și birouri la parter, dar și pe strada Mihail Kogâlniceanu, locuințe colective cu 66 de apartamente.

Primăria Alba Iulia a emis în 2016 și în primul semestru din 2017 autorizații de construire pentru peste 331 de apartamente, potrivit unui răspuns dat la solicitarea ziaruluiunirea.ro.

În martie 2016, SC Proinstal SRL a primit autorizații pentru construirea a trei locuințe colective, cu 12 apartamente, pe strada Târgului, iar lucrările au început trei săptămâni mai târziu.

În luna august a aceluiași an, Anet Construct și Senido au primit autorizație de construcție a 58 de apartamente, pe strada Henri Coandă, iar lucrările au început în luna septembrie.

De asemenea, în luna septembrie, Meindl Sorina a primit autorizație de construcție a 10 apartamente, cu spații comerciale la parter (comercializare produse industriale), pe strada Gheorghe Pop de Băsești. Lucrările au început în aprilie 2017.

SC Natura Import-Export SRL a primit, în octombrie, autorizație de construire a unui bloc de locuințe colective – parter plus cinci etaje – cu 36 de apartamente, pe strada Emil Racoviță.

Tot în octombrie, Aurelia Verzan a primit dreptul de schimbare parțială de destinație din birouri în locuințe (5 apartamente), într-un imobil de pe strada Miron Costin.

În martie 2017, pentru Alba Cons s-a emis autorizație de construire a unor locuințe colective (66 de apartamente), pe strada Mihail Kogălniceanu, în vreme ce în iunie a primit autorizație pentru construcția a 24 de apartamente, cu birouri la parter, în cartierul Anghel Saligny.

De asemenea, Florin Ștefan Vinersar a primit autorizație pentru construcția de patru tronsoane de locuințe colective (P+2E+M), cu câte opt apartamente pe tronson, pe strada Elena Văcărescu.

Tot în iunie 2017, Marconst SRL a primit autorizație pentru construcția a 88 de apartamente și spații comerciale (un tronson cu 24 apartamente și trei spatii comerciale și două tronsoane cu câte 32 apartamente fiecare pe Calea Moţilor).

În perioada menționată nu au fost emise autorizații de construire pentru hoteluri.

Citește și Piața imobiliară din Alba Iulia a crescut cu aproape 20% într-un an. Cele mai scumpe apartamente ajung la 80.000 de euro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

10-12 mai: Cristian Tudor Popescu, Florin Chilian, Liviu Stănescu în a doua zi a Târgului de cArte Alba Transilvana. Programul complet al evenimentului

Bogdan Ilea

Publicat

în

10-12 mai: Cristian Tudor Popescu, Florin Chilian, Liviu Stănescu în a doua zi a Târgului de cArte Alba Transilvana. Programul complet al evenimentului La Târgul de cArte Alba Transilvana, organizat în data de 10-12 mai, pe espalanda Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, în a doua zi vor fi prezenți și Cristian Tudor Popescu, Florin […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea