Rămâi conectat

Ştirea zilei

Construcţia autostrăzii Sebeş-Turda va începe în luna mai. Două noduri rutiere în nordul şi sudul Albei Iulia vor fluidiza traficul

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Florin Roman01Lucrările la construcţia autostrăzii Sebeş-Turda vor începe în luna mai a acestui an, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba, Florin Roman având toată convingerea că nu va fi nicio întârziere. Acesta a vorbit şi despre două noduri rutiere, în nordul şi sudul oraşului care au ca şi scop fluidizarea traficului din Alba Iulia.

„La început nu exista nodul de nord de la ieșire din Alba Iulia și nici nodul rutier de la Decea. Dacă nu ne luptam pentru cele două noduri riscam să păţim exact ca si Cugirul, care a rămas fără ieşire pe autostradă pentru că în momentul în care s-a făcut proiectul cineva nu a luptat  destul pentru ca acest oraș să aibă ieșire la autostradă, mă refer la cei de sus, nu la nivel local”, a declarat Florin Roman.

Autostrada Sebeş-Turda, în Alba Iulia va avea două noduri rutiere: nodul rutier de nord va fi construit în zona Pârâului Iovului, iar nodul rutier de sud, în zona depozitului de deşeuri metalice Aloref. Importanţa acestora în fluidizarea traficului a fost explicată de preşedintele PNL Alba Iulia, Florin Roman.

„E important că am obţinut cele două noduri faţă de proiectul iniţial. De ce am propus să facem acest studiu de fezabilitate? Pentru studiu de trafic, pentru că obţinerea nodului de nord de la ieşirea din Alba Iulia permite descărcarea traficului de pe autostrada pe DN 74 în zona Munţilor Apuseni. Este foarte important că pe plan urbanistic aflat în avizare la Ministerul Agriculturii este prevăzut inelul de circulaţie, primul inel de circulaţie al municipiului Alba Iulia. Asta înseamnă ca daca avem SF-ul putem să bugetăm şi sa trecem in acelaşi timp la inelul de circulaţie. Cu ajutorul inelului de circulaţie poţi scoate tot traficul greu din Alba Iulia. Cei care merg spre Cluj vor merge pe autostradă, cei care merg spre Apuseni ies spre Şard şi Miceşti, iar cei care practic vin din zona Clujului pot ocoli Alba Iulia. Studiu de trafic trebuie corelat cu noile străzi pe care vor fi giraţii, sensuri unice etc”, a spus Roman.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea