Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

FOTO: Constelaţia Eminescu – depuneri de coroane la bustul poetului, din Alba Iulia

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Manifestările dedicate sărbătoririi a 163 de ani de la naşterea mareui poet al României, Mihai Eminescu, au continuat astăzi cu depunerea de coroane de flori, la bustul poetului, de pe Aleea Personalităţilor, din Centrul municipiului Alba Iulia. Zeci de albaiulieni, dar şi oficialităţi locale şi judeţene au luat parte la eveniment.

În jurul orei 13:00, parcul din faţa Casei de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia, a fost plin de oameni de toate vârstele, care au dorit să ia parte la depunderea de coroane la bustul lui Mihai Eminescu şi să rememoreze opera grandioasă a poetului naţional.

Au depus coroane de flori Instituţia Prefectului Alba, Consiliul Judeţean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Direcţia pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional, Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Alba, Biblioteca Judeţeană Alba, Şcoala Generală Mihai Eminescu, Societatea Cultural Patritică Avram Iancu, Fundaţia Alba Iulia 1918 pentru Unitatea şi Integritatea României, dar şi partide politice.

În perioada 15-31 ianuarie, la Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba, precum şi la bibliotecile publice din judeţul Alba vor avea loc: expoziţii de carte şi artă plastică, evocări, recitaluri de muzică şi poezie, întâlniri cu scriitori dedicate poetului Mihai Eminescu şi Zilei Culturii Naţionale.

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea