Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Consistoriul Eparhial se pronunță vineri în cazul părintelui Cristian Pomohaci, cercetat pentru racolare de minori în scopuri sexuale

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consistoriul Eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, care s-a întrunit joi, se pronunță vineri în cazul lui Cristian Pomohaci, părintele cercetat pentru racolare de minori în scopuri sexuale lipsind de la proces, deși avea dreptul să participe.

Părintele Oliviu Botoi, consilier cultural în cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, a declarat, joi, că în cazul părintelui Cristian, cercetat pentru racolare de minori în scopuri sexuale, se poate merge de la suspendare până la caterisire.

”Părintele Pomohaci a fost convocat în data de 26 iunie la Centrul Eparhial pentru a oferi explicații legate de această situație și pentru a-și prezenta punctul de vedere. Părintelui Pomohaci i s-a cerut de atunci aducerea de probe care să-l dezvinovățească și a fost oprit de la slujire. În timpul acesta de 30 de zile pe care le-a avut la dispoziție, pentru a-și prezenta probe care să-l dezvinovățească, părintele Pomohaci a înaintat Centrului Eparhial o cerere prin care solicită retragerea temporară din preoție pe motive de sănătate. Iar cererea și dosarul au fost analizate în permanența Consiliului Eparhial. Dosarul a fost trimis spre judecare Consistoriului Eparhial care s-a întrunit astăzi, de la ora 12.00. Ședința Consistoriului Eparhial s-a încheiat, membrii Consistoriului s-au retras pentru a se pronunța asupra acestei decizii care va fi comunicată mâine dimineață. Părintele Cristian Pomohaci nu a fost prezent la proces. Avea dreptul să participe. Decizia va fi supusă aprobării Înalt Preasfințitului Părinte Irineu și va fi făcută publică mâine”, a declarat părintele Oliviu Botoi.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a preluat dosarul deschis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, în care preotul Cristian Pomohaci este acuzat de infracţiuni de racolare de minori în scopuri sexuale.

Sesizarea a fost făcută după ce în spaţiul public a apărut o înregistrare audio în care preotul Cristian Pomohaci i-ar fi promis unui adolescent că îl va plăti dacă va întreţine relaţii sexuale cu el. Spre finalul înregistrării, cel care se presupune a fi preotul Pomohaci, îi spune băiatului că între ei doi a fost, de la bun început, „ceva special”, amintindu-i cum s-au întâlnit.

Cristian Pomohaci a slujit la Parohia Moşuni din judeţul Mureş, care aparţine de Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia.

Preotul a fost oprit de la slujirea slujbelor bisericeşti.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea