Rămâi conectat

Actualitate

Consiliului Concurenţei investighează companiile producătoare de imunoglobulină

Mondoc Adriana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consiliul Concurenţei anunță într-un comunicat de presă că investighează zece companii producătoare de imunoglobulină, o substanţă obţinută din plasma sanguină umană care protejează organismul împotriva bolilor, în legătură cu o posibilă înţelegere între aceste firme pentru a obţine un cadru fiscal mai favorabil.

Au fost luate în vizor  firmele Biotest Pharma (Germania), Octapharma (Austria), Octapharma ( Franţa), Octapharma (Suedia), Octapharma (Marea Britanie), CSL Behring (Germania), Kedrion (Italia), Baxter (Belgia), Baxalta (Belgia), Baxter (Austria).

„Investigaţia vizează un posibil comportament anticoncurenţial ce constă în adoptarea unei strategii coordonate între aceste companii, prin limitarea şi întreruperea aprovizionării pieţei româneşti cu imunoglobulină umană normală, de către aceste companii, cu scopul eliminării taxei clawback şi obţinerii unui cadru fiscal mai favorabil şi, implicit, ameliorării marjelor de profit”, potrivit comunicatului Concurenţei.

Primele companii care s-au retras au fost Baxter (Austria), iar producătorul german de imunoglobulină Biotest Pharma a notificat ANMDM despre disponibilitatea limitată pentru dozele Intratect pe motive comerciale.

Kedrion (Italia), Octapharma (Marea Britanie), CSL Behring (Germania) sunt trei companii care nu au mai adus dozele pentru pacienţii români, potrivit notificărilor primite de Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale.

Sursa: mediafax


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea