Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Consiliul Național al Federației Sanitas constată că există premise ce conduc la posibilitatea declanșării conflictului de muncă la nivelul sectoarelor Sănătate și Asistență socială

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Potrivit unui comunicat al Sanitas, membrii Consiliului Național al federației au decis să solicite premierului Viorica Dăncilă și președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, organizarea unei întâlniri în perioada imediat următoare, în care să se evalueze stadiul îndeplinirii modificărilor la Legea privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, modificări pe care guvernanții și le-au asumat în fața reprezentanților Sanitas în octombrie 2017.

”Miercuri, 31 ianuarie 2018, membrii Consiliului Național al Federației Sanitas din România s-au reunit în ședință aniversară, cu prilejul împlinirii a 28 de ani de la înființarea organizației. În urma discuțiilor, cei prezenți au decis să solicite noului premier, precum și președintelui Camerei Deputaților, organizarea unei întâlniri în perioada imediat următoare, în care să se evalueze stadiul îndeplinirii modificărilor la Legea – cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, modificări pe care guvernanții și le-au asumat în fața reprezentanților Sanitas, în ședința din luna octombrie 2017”, se arată în comunicat.

În cadrul discuțiilor de miercuri, cei prezenți la ședința Consiliului Național au semnalat faptul că există deja o serie de declarații politice publice în care se recunoaște faptul că unele categorii de salariați vor avea salarii scăzute odată cu intrarea în vigoare a noii legi a salarizării bugetare, că este sfârșitul lunii ianuarie și nu există niciun draft al Regulamentului de sporuri, pe care partenerii sociali să-și exprime puncte de vedere, deși el ar trebui să fie finalizat până la 1 martie 2018, iar negocierile privind noul contract colectiv de muncă pe sectorul de activitate ”Sănătate. Activități sanitar-veterinare” au fost întrerupte încă din luna octombrie 2017.

”Membrii Sanitas din mai multe județe ne aduc la cunoștință din ce în ce mai multe probleme cu care se confruntă Sănătatea și Asistența Socială, atât în ceea ce privește salarizarea și resursele de finanțare, cât și asigurarea condițiilor normale de desfășurare a activității. În aceste condiții, membrii Consiliului Național Sanitas constată că există din ce în ce mai multe premise care conduc către posibilitatea declanșării conflictului de muncă la nivelul celor două sectoare de activitate – Sănătate și Asistență socială. Federația Sanitas își exprimă toată disponibilitatea pentru ca dialogul cu noul premier, doamna Viorica Dăncilă, și echipa sa guvernamentală să fie reluat cât mai curând, în scopul găsirii unor soluții corecte și echitabile la problemele pe care organizația noastră le semnalează, în beneficiul salariaților pe care îi reprezentăm”, se precizează în documentul citat.

Sursa: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC

Bogdan Ilea

Publicat

în

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC În perioada sărbătorilor mai ales când este dezlegarea la pește, trebuie să fim foarte atenți la alimentele pe care le achiziționăm. ANPC transmite că recomandă consumatorilor să ţină cont de câteva sfaturi. ‘În preajma Sărbătorii Floriilor, în care, conform tradiţiei, creşte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea