Consiliul Național al Elevilor, despre începerea anului școlar: „Încă o dată, Guvernul României dă dovadă de o iresponsabilitate crasă”

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Consiliul Național al Elevilor susține că măsurile legate de începerea noului an școlar sunt complet incoerente. Aceștia au spus că sunt excluși în totalitate în luarea deciziilor și sunt îngrijorați de felul în care școlile vor gestiona datele cu caracter personal.

Ministerul Educației și Cercetării a lansat în dezbatere publică proiectul de Ordonanță de urgență a Guvernului privind măsurile pentru reluarea cursurilor în context pandemic, cât și pentru modificarea și completarea Legii educației naționale nr.1/2011, iar Consiliul Național al Elevilor arată, într-un comunicat, că ministerul a dat dovadă de iresponsabilitate.

USR - Alegeri parlamentare 2020

”Încă o dată, Guvernul României dă dovadă de o iresponsabilitate crasă în ceea ce privește începerea anului școlar. Proiectul de OUG lansat în dezbatere publică vineri seară e unul incoerent, care adâncește nesiguranța și confuzia deja existente în rândul elevilor.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

E dezamăgitor să vedem că autoritățile exclud complet elevii din procesul decizional privind redeschiderea școlilor și că nici măcar acum, pe ultima sută de metri, nu își asumă un plan de acțiune bine definit”, a declarat Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor.

”Mai avem fix 30 de zile până la începerea anului școlar, iar, în ritmul acesta, scenariile de aplicare cu siguranță nu vor fi gata. Elevii au nevoie de măsuri ferme și coerente, motiv pentru care solicităm guvernanților consultarea de urgență a societății civile și a autorităților locale, pentru a elabora un set de norme cu adevărat aplicabile, nu promisiuni și declarații de presă fără conținut”, a adăugat Rareș Voicu.

Elevii sunt nemulțumiți că propunerea suspendării cursurilor, în funcție de contextul epidemiologic, se face de către Consiliul de Administrație al fiecărei unități de învățământ preuniversitar în parte, cu consultarea asociației de părinți din școală.

”Este inadmisibil ca o astfel de măsură, care afectează în mod nemijlocit elevii, să fie luată fără consultarea directă a acestora și fără implicarea lor în procesul decizional. Mai mult decât atât, nu putem trece cu vederea formularea folosită în cadrul textului Ordonanței („în funcție de contextul epidemiologic”), este una mult prea generală, fiind foarte ușor interpretabilă”, a mai precizat președintele Consiliului Național al Elevilor.

Sursa: libertatea.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419