Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Consiliul Local stabilește reguli de utilizare pentru Galeriile de Artă din Alba Iulia

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Administrația locală din Alba Iulia s-a hotărât să intervină pentru aplanarea disensiunilor apărute în ultima perioadă între membrii asociațiilor profesionale ale artiștilor plastici privind utilizarea Galeriilor de Artă din municipiu, prin stabilirea unor reguli clare pentru folosirea respectivului spațiu expozițional.

Astfel, pe ordinea de zi a ședinței din 17 septembrie se află proiectul de hotărâre care prevede că persoanele care doresc să organizeze manifestări culturale în aceste spații vor întocmi și vor depune la Primăria municipiului Alba Iulia, până la data de 25 decembrie a anului în curs pentru anul următor, programul anual al desfășurării acestor manifestări, program care va conține denumirea manifestării, tipul de activități ce se vor desfășura și datele la care vor avea loc aceste manifestări.

”În cazul în care se dorește organizarea de manifestări culturale necuprinse în programul anual sau de către persoane fizice ori juridice care desfășoară ocazional astfel de activități, solicitarea se va depune la Primăria Alba Iulia cu cel puțin 30 de zile înainte de data la care evenimentul în cauză urmează să aibă loc”, se arată în proiectul de hotărâre.

De asemenea, actul administrativ stabilește că ”în cazul în care una sau mai multe persoane fizice sau juridice doresc să organizeze la aceeași dată același tip de manifestări sau manifestări diferite, va avea prioritate persoana care și-a înregistrat prima solicitarea la Primăria Alba Iulia”.

Reamintim că în urmă cu câteva luni Primăria municipiului Alba Iulia a fost solicitată să intervină în medierea unui conflict apărut între artiștii plastici din Alba privind utilizarea ”Galeriilor de Artă”. Cei 42 de membri ai Filialei Uniunii Artiștilor Plastici Alba au reclamat faptul că nu sunt lăsați să utilizeze spațiul expozițional, pe care a ”pus stăpânire” Traian Mârza care și-a făcut propria ”Uniune a Artiștilor Plastici”.

Potrivit artiștilor albaiulieni, până la un moment dat utilizarea spațiului s-a făcut după un program stabilit de comun acord (câte două luni pentru fiecare dintre cele două grupuri de artiști plastici), însă înțelegerea nu a mai fost respectată de Traian Mârza.

În prezent spațiul este folosit alternativ iar administrația locală a hotărât să impună reguli astfel încât să fie eliminată apariția unor probleme similare în viitor.

Mai multe despre neînțelegerile dintre grupurile de artiști plastici din Alba puteți citi AICI


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO Srilankezii din România sărbătoresc Anul Nou pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. Muzică și mâncare tradițională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Srilankezii din România sărbătoresc Anul Nou pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. Muzică și mâncare tradițională Noul An srilankez este sărbătorit de comunitatea de srilankezi din România pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. La eveniment sunt prezenți sute de cetățeni din țara asiatică, care muncesc în România. Muncitorii din Sri Lanka au început […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea