Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Consiliul local Alba Iulia va plăti aproape 500.000 de lei pentru lucrările de la Bazinul Olimpic

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

*Mircea Hava: ”Vom plăti o sumă de 4 ori mai mare din cauza celor care au intervenit și au »rezolvat« situația! Le mulțumim!”

Consilierii locali din Alba Iulia au aprobat alocarea de la bugetul local a sumei de 474.197,87 lei (inclusiv TVA) reprezentând valoarea lucrărilor de consolidare (C+M – 446.500,44 lei și taxe aferente – 27.697,43 lei), pentru cofinanțarea obiectivului „Reabilitare bazin de înot olimpic – municipiul Alba Iulia”.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Potrivit raportului de specialitate care a însoțit proiectul de hotărâre, obiectivul este cuprins în programul guvernamental „Bazine de înot” derulat prin Compania Naţională de Investiții – CNI -SA – autoritate de implementare, începând cu 30.06.2009, data la care s-a incheiat protocolul prin care autoritatea locala a predat in folosinţa gratuita către CNI-SA, imobilul, pe intrega durata a realizarii lucrărilor.

Conform documentului de avizare, emis de CNI -SA in anul 2009, autoritatii locale ii revine sarcina sa susţină in cofinantare, lucrările de consolidare la acest imobil, respectiv reabilitarea chesoanelor si grinzilor degradate, in suma evaluata de 31.243 lei (cu TVA), care in faza de achiziţie a lucrării, s-a contractat la 136.912,85 lei ( cu TVA), valoare cuprinsa in contractul incheiat intre CNI- SA si SC TIM SA Cluj Napoca, in data de 13.05.2010

Având in vedere derularea lucrărilor de execuţie mult peste termenul prevăzut prin proiect (peste doi ani), terasele au suferit degradări importante care au necesitat interventii extinse fata de cele prevăzute in proiectul tehnic, generând astfel o serie de lucrări cu cheltuieli suplimentare semnificative (sablarea in totalitate a suprafeţelor chesoanelor si a plascului peste gradene , gletuiri la armaturi chcsoane, toreretari armaturi plansee peste gradene, tencuieli si vopsitorii speciale la chesoane gradene etc.), lucrări deja executate in mare parte.

Modificările si completările la proiect survenite pe perioada execuţiei, au fost reavizate in Comisia Tehnica din cadrul CNI-SA din luna decembrie 2012, valoarea de cofinantare a lucrărilor fiind majorata la 474.197,87 lei, asa cum rezulta din adresa nr. 7052/24.01.2013 transmisa de CNI, precum si din devizul anexat acesteia.

”Menţionam ca plata noilor sume comunicate de CNI -SA, necesare cofinantarii lucrărilor de execuţie se va face numai in condiţiile existentei un document legal emis de autoritatea de implementare”, spun reprezentanții primăriei.

În timpul ședinței primarul Mircea Hava le-a explicat consilierilor că suma pe care o are de plătit administrația locală a crescut de 4 ori din cauza ”intervențiilor” pe care le-au făcut ”unii bâzâielnici”: ”Era o înțelegere între noi (N.R. – cu fostul director al CNI), pentru că este vorba despre o invesiție publică șinu delucrări făcute pe »picior« sau lucrări ascunse. Datorită faptului că cineva, în loc să tacă din gură chiar dacă s-a băgat în problemă și a rezolvat ceva, totuși este bine câteodată să taci, pentru că iată unde am ajuns: în loc să plătim 100.000 de lei plătim aproape 500.000 de lei!”, a spus Hava.

Practic, este vorba despre lucrări suplimentare, ivite pe parcursul execuției, care inițial trebuiau  plătite de Compania Națională de Investiții iar acum au fost trecute în contul administraţiei locale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea