Consiliul Local Aiud a aprobat suplimentarea numărului de asistenți personali, pentru anul 2017

Potrivit prevederilor Legii nr. 448/2006, privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, persoana cu handicap grav are dreptul, în baza evaluării sociopsihomedicale, la un asistent personal, angajat cu contract individual de muncă încheiat cu primăria localităţii de domiciliu sau reşedinţă a persoanei cu handicap grav.

primaria-aiud În conformitate cu prevederile art. 6 alin. (2) din HG nr. 427/2001 pentru aprobarea Normelor metodologice privind condiţiile de încadrare, drepturile și obligaţiile asistentului personal al persoanei cu handicap, cu modificările şi completările ulterioare, anual, la propunerea primarului, consiliul local aprobă numărul asistenţilor personali.

ELIT

În prezent, Primăria Municipiului Aiud are în evidenţă un număr de 111 asistenţi personali încadraţi cu contract individual de muncă pe perioadă determinată şi nedeterminată, în funcţie de valabilitatea certificatului de persoană cu handicap.

La propunerea Primarului Municipiului Aiud,   în ședința de joi, 26 ianuarie 2017, suplimentarea numărului posturilor pentru asistenții personali, astfel, numărul acestora va fi de 140 în anul 2017.

Mihail David - 2020

Birou Comunicare şi Relaţii Publice

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Comentarii

Dulgheru mircea 28 ianuarie 2017 at 20:23

IATA EXEMPLU DE A ATRAGE INVESTITII SI LOCURI DE MUNCA .

Nicu 29 ianuarie 2017 at 7:36

Alo, primăria Aiud și domnilor consilieri locali, mai citiți din când în când modificările legislative. În calitatea mea de președinte al Sindicatului Asistentului Personal din cadrul Primăriei mun. Aiud, înființat în anul 2001 și de jurist, va aduc la cunoștință că potrivit art. 40 din LEGEA nr. 448 din 6 decembrie 2006 (**republicată**)(*actualizată*)privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap*)(actualizată până la data de 6 ianuarie 2017*), prevede că : ,, Articolul 40(1) Autorităţile administraţiei publice locale au obligaţia să prevadă şi să garanteze în bugetul local sumele necesare din care se suportă salarizarea, precum şi celelalte drepturi cuvenite asistentului personal, potrivit legii.,,
Prin acest articol și a legii mai sus amintite au fost abrogate prevederile atât a art. 6 alin. (2) din HG nr. 427/2001, cat si a intregii hotarari, astfel încât autoritățile locale din Aiud motivează o Hotarâre de Consiliu Local pe prevederile unui act normativ ABROGAT, respectiv HG 427/2001. Oricum vreau să atrag atenția administrație locale ca potrivit celor de mai sus, au obligația să prevadă în plată asistenții personali ai persoanelor cu handicap grav indiferent de numărul lor. Dacă la un moment dat în mun. Aiud vor fii mai mulți de 140 de posturi cât sau votat prin HCL, administrația locala nu se poate limita doar la plata acestota ci trebuie sa plătească toți asistenții personali, așa ca administrația locală nu poate limita nr. asistenților personali, și acesta va fi în funcție de nevoile de îngrijire a persoanelor cu handicap de pe raza mun. Aiud care poate sa fie mai mic sau mai mare de nr. ,,stabilit ,, pt. anul. 2017.

Președinte Sindicatului Asistentului Personal Aiud, jurist TON NICOLAE.

Don Simon 29 ianuarie 2017 at 12:12

Eu zic sa ii faceti pe toti cei colorati din tagma OB-ului asistati sociali. C-apoi sa vedem cine mai lucreaza! Eventual pro$tii!

Numa Pompidiu 29 ianuarie 2017 at 12:49

Unii fac ceva pentru persoanele cu handicap. Altii fac altceva impotriva persoanelor cu handicap. In timp ce Primaria Aiud face bine, DGASPC Alba desfiinteaza liniile de garda la Centrul de Reabilitare si Recuperare Neuropsihiatrica Galda printr-o decizie motivata in baza unei legi abrogate. Pe ce lume o fi DGASPC Alba?

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...