Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Consiliul Local Aiud a aprobat suplimentarea numărului de asistenți personali, pentru anul 2017

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Potrivit prevederilor Legii nr. 448/2006, privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, persoana cu handicap grav are dreptul, în baza evaluării sociopsihomedicale, la un asistent personal, angajat cu contract individual de muncă încheiat cu primăria localităţii de domiciliu sau reşedinţă a persoanei cu handicap grav.

primaria-aiudÎn conformitate cu prevederile art. 6 alin. (2) din HG nr. 427/2001 pentru aprobarea Normelor metodologice privind condiţiile de încadrare, drepturile și obligaţiile asistentului personal al persoanei cu handicap, cu modificările şi completările ulterioare, anual, la propunerea primarului, consiliul local aprobă numărul asistenţilor personali.

În prezent, Primăria Municipiului Aiud are în evidenţă un număr de 111 asistenţi personali încadraţi cu contract individual de muncă pe perioadă determinată şi nedeterminată, în funcţie de valabilitatea certificatului de persoană cu handicap.

La propunerea Primarului Municipiului Aiud,   în ședința de joi, 26 ianuarie 2017, suplimentarea numărului posturilor pentru asistenții personali, astfel, numărul acestora va fi de 140 în anul 2017.

Birou Comunicare şi Relaţii Publice


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea