Rămâi conectat

Actualitate

Consiliul Legislativ, aviz favorabil pentru Proiectul pensionărilor militarilor la 65 de ani

Mondoc Adriana

Publicat

în

Proiectul modificării Legii statutului cadrelor militare va intra în dezbatere în comisiile de specialitate din Camera Deputaților, după ce a primit, zilele trecute, avizul favorabil al Consiliului Legislativ.

Propunerea inițiată de trei parlamentari din PSD și ALDE prevede creșterea vârstei de pensionare a militarilor, de la 60 de ani la 65 de ani. Deși termenul de raport la comisii se împlinește abia luna viitoare, proiectul a primit deja câteva zeci de propuneri, în dezbaterea publică.

Argumentele inițiatorilor sunt legate de deficitul de personal din armată, mai ales că toate cadrele militare pot ieși la pensie la o vârstă mai mică decât ceilalți angajați: “Aceste fenomene au creat un vid pe segmentul resursei umane cu vârsta şi experiența necesare asigurării continuității actului de comandă sau executării unor sarcini complexe. La acest moment, personalul militar se compune din cadre ce se apropie de vârsta prevăzută de lege pentru trecerea în rezervă din oficiu, care din patriotism și devotament nu au ales să profite de avantajele legislației în domeniul pensiilor militare și cadre tinere, fără experiența necesară continuității misiunilor militare la standardele consacrate, ce nu vor mai avea în curând cu cine să învețe”, mai arată parlamentarii care au inițiat proiectul de modificare a legii.

Proiectul de lege a fost înregistrat pe 25 iunie la Camera Deputaților, dar Consiliul Legislativ a dat abia pe 20 septembrie, avizul pentru continuarea procedurii proiectului, între timp fiind și vacanța parlamentară. Senatul este forul decizional.

Sursa: legestart.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea