Rămâi conectat

Ştirea zilei

Consiliul Judeţean Alba va fi chemat în judecată de SIA

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vicepreşedintele Sindicatului Învăţământ Alba, înv. Nicolae Bârlea, a declarat într-o conferinţă de presă că la această dată consiliile locale plătesc contravaloarea navetei cadrelor didactice în funcţie de posibilităţile lor financiare, deoarece legislaţia stipulează că naveta poate fi decontată, fără să prevadă expres obligativitatea. De exemplu, la Alba Iulia, Zlatna şi Sebeş autorităţile locale decontează naveta dascălilor, dar în alte zone ale judeţului profesorii nu şi amintesc de când nu şi-au văzut banii pe bilete sau abonamente, având de recuperat lunar câte 150 – 250 de lei.
 Prof. Ioan Stanca, preşedintele SIA, a spus, la rândul lui, că acest drept legal de care ar trebui să beneficieze cadrele didactice se decontează sporadic şi parţial. El a arătat că în judeţul Alba există foarte multe posturi didactice care nu sunt atractive pentru dascăli şi din cauză că nu se decontează naveta. Mai mult, SIA este dispus să apeleze din nou la instanţă, dacă nu se va rezolva problema unei învăţătoare, mamă a 8 copii. Liderul sindical a explicat că învăţătoarea predase în anul şcolar precedent la o clasă din învăţământul special şi făcea naveta de la Cugir la Alba Iulia. Cu toate că a făcut demersuri către Consiliul Judeţean, instituţie care asigură finanţarea învăţământului special, dăscăliţa a primit răspuns nefavorabil, susţine prof. Ioan Stanca, motivul invocat fiind lipsa fondurilor financiare, deşi, afirmă el, la Alba Iulia s-au decontat cheltuielile cu naveta.
Dacă nu i se vor plăti banii, SIA se gândeşe să acţioneze în judecată Consiliul Judeţean, având în vederea situaţia grea în care se află învăţătoarea, care acum predă la Şcoala „Ion Agârbiceanu” Alba Iulia, a mai spus preşedintele SIA, prof. Ioan Stanca. (R.G.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea